Muodikasta lomalukemista!

Muotitoimittaja Hadley Freemanin(s.1978) vuonna 2009 ilmestynyt Käsilaukun syvin olemus on mitä mainionta tyylianalyysia ja ajankuvaa muotimaailmasta ja median laeista. Kirja on hauska(nauroin välillä ääneen), mutta samalla informatiivinen ja siinä annetaan tulenpalavaa kritiikkiä niin muotiguruille kuin kuluttajillekin. Se kuvaa erilaisia muotimaailman ilmiöihitä, kuten eri tuotemerkkejä, malleja, suunnittelijoita, muotinäytöksiä jne. Jokainen aihe on saanut kirjassa oman lukunsa, jotka on järjestetty aakkosjärjestykseen. Teos on muutaman vuoden vanha, mutta edelleen erittäin ajankohtainen ja löytyy esimerkiksi Akateemisesta, josta sen itsekin bongasin. Luultavasti myös Suomalaisesta kirjakaupasta mutten en ole tästä satavarma. 
Toivottavasti ketään ei häiritse, että suosittelen vanhaa teosta, mutta tämä ei ole kirjablogi, jossa esitellään uutuuskirjoja, vaan muotiblogi, jossa saan kirjoittaa juuri siitä mistä milloinkin haluan. 🙂
Tässä ote kirjasta sivulta 20: Asusteet-Tie helvettiin on kivetty käsilaukuin
Olipa kerran kauan sitten eräs kaukainen maa, jossa pulskat taimenet polskivat pulputtavisssa puroissa ja rusoposkiset neidot ottivat hämillään vastaan kukkapuketteja ritarillisilta herrasmiehiltä.– samassa maassa muodissa oli kyse pääasiassa vaatteista. Nykytodellisuudessa muoti keskittyy sen sijaan kokonaan asusteisiin, niin kuin tietävät hyvin kaikki ne naiset, jotka maksavat jäsenkorjaajien laskuja, koska raahasivat ympäriinsä mammuttimaisia olkalaukkuja. On päivänselvää, miksi suurin osa naisista tuhlaa tuhat euroa mieluummin Chloén käsilaukkuun kuin Chloén mekkoon (yhteen ääneen, siskot: laukku-ei-saa-koskaan-näyttämään-lihavalta!) ja syy muotisuunnittelijoiden haluun tehtailla laukkuja on yhtä yksinkertainen: ne myyvät paremmin).
Kirjailija pitää supersuosittua Ask Hadley – palstaansa Guardianissa, sekä kirjoittaa Vogueen ja Elleen. Suosittelen lämpimästi lomalukemistoon!

Tämän postauksen myötä blogini jää pidennetylle viikonloppulomalle, mutta ensi viikolla luvassa taas muun muassa Ranskan Suurlähetystön kemuja, julkkisten tyylitsekkauksia ja paljon muuta!

Vastaa