Ivana Helsinki 15 – vuotta !

Moi,
Tässä siis lupaamiani tunnelmia Ivana Helsingin 15 -vuotisjuhlakirjan julkkareista viime perjantailta. Tilaisuus pidettiin perjantaina Design Forumin Showroomissa ja paikalla oli muotialan väkeä laidasta laitaan. Tilaisuus alkoi klo 17 ja päättyi klo 20. Kirjaa myytiin paikan päällä hintaan 35 euroa ja seiniä koristivat Ivana Helsingin kauneimmat luomukset (Designmuseon Ivana Helsinki – Matkalla kotiin -näyttelystä tutut). Artistina esiintyi Vesa-Matti Loiri loistavalla karismallaan ja tulkintakyvyllään. Loirin karisma nähtävästi nimenomaan ilmenee paikan päällä. Koska en ole aiemmin häntä nähnyt livenä, niin en tajunnut, miten voimakas se on. Lapin Kesä, Väliaikaista kaikki on vaan  ja Nocturne…ja monet muut hitit hänen karhealla tulkinnallaan saivat silmät kostumaan ja minut uskomaan joka sanan, vaikka kappaleet on kuullut radiosta ja telkkarista sataan kertaan. Onnistunut ja lämminhenkinen tilaisuus kaiken kaikkiaan, onnea Paola ja Co! Drinkit olivat myös maistuvia: Oli perinteistä rommimojitoa kahvipaputwistillä, sekä kahvidrinkkejä, joissa oli espressoa, maitokahvia ja vodkaa. Namskis! 
Tässä kirjan esittelytekstiä:

Vuonna 1998 Paola ja Pirjo Suhonen perustivat Ivana Helsingin. Nyt Ivana Helsinki on Suomen kansainvälisesti tunnetuin taide-, muoti- ja elokuvamerkki, jolla on oma myymälänsä myös New Yorkissa. Paola Suhonen on ainoa suomalainen muotisuunnittelija, joka on päässyt sekä New Yorkin että Pariisin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin.

Ivana Helsinki ei ole ainoastaan vaatteita ja muotia, se on tarinoita ja slaavilaisen melankolista, kiehtovaa matkantekoa: mallistot linkittyvät Suhosen elämään ja kokemuksiin, ja jokaisen takaa löytyy kertomus.

15 – Matkalla kotiin on juhlakirja, jossa lähdetään Ivana Helsingin omin sanoin, kuvin ja ajatuksin matkalle läpi 30 malliston ja 15 vuoden. Visuaalisesti häikäisevän kirjan tekstit ovat sekä suomeksi että englanniksi, joten se on myös oiva tuliaiskirja skandinaavisesta muotoilusta ja Ivana Helsingin omaperäisestä ja rohkeasta visuaalisesta maailmasta kiinnostuneille. Samalla kirja on kurkistus Paola Suhosen tarinoihin, tapahtuneisiin ja kuviteltuihin – kaikkeen siihen, mitä 15 vuoden aikana on ehtinyt tapahtua.

Ivana Helsinki 15 -Matkalla kotiin -kirja, jonka on kirjoittanut Ivanan kanssa yhteistyössä muotitoimittaja Liisa Jokinen.

Illan emäntä Paola Suhonen.

Vesa-Matti Loirin harras yleisö.

Kahvipavut ryydittivät maistuvaa Mojitoa.

Kahvidrinkki maistui ja piti hereillä.

Arvostan suuresti kommenttiasi!