Viime hetken lahjavinkkejä ystävälle!

Moi, 

Ystävänpäivä on ylihuomenna. Mitä kyseinen päivä teille merkitsee? Onko täysin turha vai paikallaan?  Itselläni se menee kategoriaan harmitonta hömpänpömppää, kuten äitienpäivä ja isänpäiväkin. Ihan kauniita ajatuksia sinänsä, mutta ei kai tarvita erikseen mitään kollektiivisia teemapäiviä? Miksei ystävänpäivä ole vaikka joka päivä? Mutta ihan kivaa hömpänpömppää, sillä rakkautta, huomiota ja lahjoja on aina toki kiva saada ja antaa vaikkakin teemapäivän varjolla. Ei sen suurta tarvitse olla, ele on tärkein.

Nykyajan hektisessä pyörityksessä ystävyyssuhteet tuppaavat arjessa ainakin itselläni jäämään vähemmälle huomiolle – varsinkin ns. ruuhkavuosina – joten jonkinlainen muistutus ystävyyden tärkeydestä lienee edes kerran vuodessa paikallaan. Ja ystävyys nelikymppisenä on toki erilaista kuin esimerkiksi kaksikymppisenä. Tarkoitan lähinnä elämäntilanteita. Nuorempana on aikaa yhdessä kokemiseen ja hengailuun enemmän kuin sitten, kun on tanakasti oravanpyörässä ja perheellinen. Mutta tässäkin tapauksessa uskon, että laatu korvaa määrän. Eli ei sen väliä, vaikka harvemmin näkisi, kunhan silloin kun näkee, on toisen kanssa helppo ja hyvä olla. Eikä velvollisuudesta kannata pitää yllä ystävyyssuhteita, jos ei siltä tunnu. Ystävyys on aina vaapaehtoista tai ainakin sen pitäisi olla.

Tässä vähän faktoja ystävänpäivästä:

  • Perinne on satoja vuosia vanha. Jo antiikin roomalaiset juhlivat Junoa, Jupiterin puolisoa, joka oli avioliiton ja äitiyden suojelija. Samaan aikaan vietettiin myös kevään ja hedelmällisyyden juhlaa.
  • Roomalaisten kevätjuhlaan kuului tyttöjen ja poikien parileikki. Tytöt kirjoittivat nimensä pieniin liuskoihin, jotka sitten sekoitettiin. Jokainen poika nosti yhden liuskan ja sai juhlan ajaksi kumppanikseen sen tytön, jonka nimi oli liuskassa.
  • Suomessa ystävänpäivän eli Valentinenpäivän vietto on aika uusi tapa: kalenteriin se tuli vasta 1987.

Sinänsä markkinamiesten- ja naisten on ollut helppo iskeä tähän juhlaan, sillä kukapa ei haluaisi ystävänpäivänä antaa/saada lahjoja.  Millaisista ystävänpäivälahjoista sinä muuten pidät? Suklaa ja ruusut ovat klassikko. Mutta ystävää/rakasta voi hemmotella vaikkapa korulla tai alusasusetillä. Eli jos meinaat kunnon kuolevaisen tapaan viettää ystävänpäivää viimeisen päälle ja panostaa lahjoihin, niin tässä pari viime hetken vinkkiä Zalandolta. 

Rosantica-kaulakoru 579.95e

Sir Oliver -kello 179,95 e

Sweet Deluxe -kaulakoru 14.95e

Caalou -rannekoru 304.95e

Möve-kypytakki 144.95e
Fiorelli-laukku 74.95e

Vastaa