Tyylitsekkaus: Anu Saagim!

Moi,
Keskiviikkoa piristää ihana ja uskomattoman nuorekas Anu Saagim, 51, jolla on aina sanottavaa muodista ja vähän muustakin. Näin hän analysoi tyyliään: Olen ikuinen kapinallinen -myös pukeutumisessani. Rokahtava farkut ja t-paita-tyyli ovat ominta itseäni. Olen liikkuvainen ja pidän rentoudesta. En juurikaan käytä jakkupukuja, vaikka kyllä minulla niitäkin on. Opettajan näköistä minusta ei saa tekemälläkään! Kotoani löytyy valtava vaatehuone, jonne olen kerännyt aarteita vuosien varrelta. Sieltä löytyy merkkejä Chanelista Donna Karaniin ja Ralph Laurenista vintagevaatteisiin. Superdry on lempinettikauppani. Vaatevarastoni on aika täydellinen, joten täydennän sitä harkiten.  Satsaan laatuun mielummin kuin määrään.
Tyyli-ikoneitani ovat muun muassa Victoria Beckham, joka on myös hyvä designer: Rakastan hänen farkkujaan, ne istuvat täydellisesti! Malleista Giselle Bündchen ja Kate Moss ovat suosikkejani.  Myös oma äitini on 70-kymppiseksi melkoinen väriläiskä! Tässä eräänä päivänä hän tuli luokseni leopardisaappaissa- ja turkissa sekä ja kirkuvanpunaisessa huivissa. Ihailen sitä, ettei hän suostu mummon rooliin, vaan on oma riikinkukkomainen itsensä.

Tätä en pistäisi päälleni mistään hinnasta: Haaremihousuja! Kutsumme Virossa niitä kakkahousuiksi, sillä ne päällä näyttää, kuin olisi köntsät housussa. Ne sopivat äärimmäisen harvoille, yleensä vain tikkulaihoille ja todella kauniille ihmisille. 

Suomalaisten naisten pukeutumisesta olen sanonut varmaan jo tarpeeksi, mutta sen verran sanon vielä, että Helsinki ja sen ulkopuoliset alueet ovat kaksi eri maailmaa. Helsinki on metropoli, jossa näkee todella tyylikkäitä ihmisiä. Ne, jotka tulevat laivalla Tallinnaan eivät ikävä kyllä aina ole tyylikkäitä. Toisaalta tallinnalaisetkin naiset ovat välillä ylipukeutuneita- ja meikattuja. Virolainen nainen käyttää lähes aina korkokenkiä, eikä pelkää värejä. Suomalaisille soisin enemmän uskallusta ja muutakin kuin mustaa, harmaata ja ruskeaa. Leikitelkää väreillä! Totuus lienee, että suomalainen haluaa sulautua massaan, virolainen erottua siitä. Niin se on.

Andy Warhol- t-paita Pepe Jeans, raitafarkut H&M, sandaalit Guess. Kuva on viime kesältä Snacky-pikaruokaketjun 1-vuotissynttäreiltä. 

Vastaa