Tyylitsekkaus: Lenita Airisto!

Kohtasin legendaarisen Lenitan eilen Presidentintekijät-dokumentin kutsuvierasensi-illassa Kluuvikadun Maximissa. Hän tuli näytökseen sattumoisin hyvän ystävänsä Helena Lindgrenin kanssa, josta blogissani olikin tyylitsekkaus juuri toissa päivänä. 
Näin Lenita, 77, kuvailee tyyliään: Olen aina stailannut itse itseni ja myös tekemäni muotinäytökset. Näytän aina ulospäin siltä, mitä olen myös sisältä. Puhtaat ja voimakkaat värit ovat juttuni. Murretut ja sameat eivät sovi alkuunkaan. Musta on ykkösvärini, koska se on voimakas ja kielii vallasta. Punainen taas on ”haloo haloo”-väri, jolla saa huomiota. Liike-elämässä olen tottunut pukeutumaan konservatiivisesti, sillä lyhyen hameen kanssa voi palaverissa käydä niin, ettei tiedä, mitä päätä esittelee. Olen aikanani oppinut kaiken väreistä kotimaisten huippudesignereiden kanssa. Ensimmäinen hienompi vaate, jonka 70-luvulla hankin Pariisista, oli YSL:n takki. Se muutti koko vaateajatteluni. Se on sama, kuin ostaisi uuden hienon nojatuolin olohuoneeseen, jolloin kaikki vanhat kalusteet näyttävät tylsiltä ja rumilta. Ajattelen laatuvaatteita ja asusteita hyvinä sijoituksina. Tyyli, istuvuus ja laatu ovat avainasemassa. Kyseistä YSL:n takkia käytin viimeksi viime kesänä.
Tätä en pukisi päälleni mistään hinnasta: Liian paljastavia, avokaulaisia tai lyhyitä asuja. En kuitenkaan kritisoi niitä käyttäviä, tämä on oma valintani.

Kengät: Minna Parikka, muita asunsa merkkejä Lenita ei halua paljastaa.

1 Comment

  1. Hannele
    maaliskuu 13, 2014 / 5:44 pm

    Lenitakin on kyllä niin upea rautarouva, hienosti bongaat just parhaat naiset näihin tyylitsekkauksiin! 🙂

Vastaa