Starstrucked: Helena Christensen!

Helena Christensen, 45, on kiistatta eräs 90-luvun menestyneimmistä ja persoonallisimmista huippumalleista. Hänen isänsä on tanskalainen ja äiti perulainen. Hän nousi julkisuuteen voittamalla Miss Tanska -kauneusmittelön 18-vuotiaana, jolloin hän pääsi edustamaan maataan Miss Universum -kisoihin, joka taasen tarjosi hänelle ponnahduslaudan kansainväliselle mallinuralle. Hän lähtikin malliksi samana vuonna Pariisiin ja loppu on historiaa.

Helena on pitkän uransa aikana ollut muun muassa Victoria’s Secretin mallina ja esiintynyt lukuisilla musiikivideoilla, kuten Chris Isaakin Wicked Game. Hän työskentelee myös valokuvaajana ja hänellä on antiikkituotteita myyvä putiikki kotikaupungissaan New Yorkissa. Hän puhuu peräti kuutta eri kieltä. Vuonna 1999 hän synnytti pojan, Mingus Luchien Reedusin, jonka isä on näyttelijä/ohjaaja Norman Reedus. Vuonna 2003 Reedus ja Christensen erosivat, jonka jälkeen Helena tapaili muun muassa Heath Ledgeriä 2007. Hän on seurustellut kymmenen vuotta nuoremman muusikko Paul Banksin kanssa vuodesta 2008, mutta viime aikoina on huhuttu pariskunnan erosta.

Viimeksi taiteellinen Helena lanseerasi kolmannen (kevät/kesä 2014) alusvaatemallistonsa Triumphille. ”Feminiinisyys merkitsee niin monia eri asioita. Tässä uudessa kokoelmassa halusin kokeilla, miten kyseinen ajatus olisi muunneltavissa. Olen pyrkinyt nostalgisuuden avulla vangitsemaan ja tuomaan nykyaikaan valkokankaan femme fatalen viettelevää itsevarmuutta”, hän on kuvaillut mallistoaan.

Helena oli todella maanläheinen ja symppis persoona. Hän kertoi karsastavansa sosiaalista mediaa, eli häntä et löydä omalla profiilillaan esim. FB:stä ja ”Twitter-urallaan” hän on kirjoittanut peräti kolme kokonaista twiittiä. Olen tavannut hänet kahdesti, tämä kuva on Specsaversin tilaisuudesta Kämpin Peilisalista vuodelta 2012.  Helena oli tuolloin täällä käynnistämässä Specsaversin kansainvälistä sähäkin silmälasimalli -kisaa.

Vastaa