Uuden äidin selviytymisopas!

Äitienpäivän jälkimainingeissa tuli mieleen, että julkaisin vuonna 2009 Uuden äidin selviytymisopas -nimisen kirjan. Se on tarkoitettu monipuoliseksi oppaaksi uudelle äidille, jollainen itsekin kirjaa kirjoittaessani olin. Kirja on kustantajalta loppu, mutta se löytyy esim. kirjastoista ja varmaan antikvariaateista. 🙂
Kirjan esipuhe kuuluu näin:
Jos otit käteesi tämän kirjan ja selailet sitä nyt kirjakaupassa sumuisin silmin koittaen epätoivosesti keskittyä tekstiin, olet todennäköisesti joko elämäsi krapulassa, tai sitten vain

yksinkertaisesti tuore äiti. Synnytysvalmennuksen pirteä naikkonen ei tainnut muistaa kertoa sinulle mitä tapahtuu synnytyksen jälkeen? Siis sitten, kun olet yhdeksän kuukauden piiiiitkän odotuksen päätteeksi työllä ja tuskalla saattanut kiljuvan jälkeläisesi maailmaan.

Et varmaan ennen tätä päivää tiennyt, mitä on todellinen väsymys.

Olet 24 tuntia lapsesi käytettävissä, mutta mielessäsi on saattanut käydä epätoivoinen kysymys, kuka pitää huolta tuoreesta äidistä? Ja vastaus on: Ei kukaan muu, kuin sinä itse.

Sinun on oltava terveesti itsekäs ja muistettava huolehtia maailman suloisimman olennon lisäksi myös itsestäsi. Ja siinä sivussa parisuhteestasi, kunnostasi, roikkuvasta vatsastasi, jne… Äitiys on varmasti naisen elämän suurin haaste ja toisinaan henkiinjäämistaistelua.

Palkintona on maailman aurinkoisin hymy. Tai sitten katkera itku.

Pitelet kädessäsi kirjaa, joka lähti kirjoittajien omasta tarpeesta. Huomasimme, ettei Suomesta löytynyt tuoreelle äidille asiallista opasta. Kunto-oppaita kyllä, mutta ei kirjaa, jossa käsiteltäisiin liikunnan ja ravinnon ohella myös äitiyden henkistä puolta. Päätimme yhdistää voimamme ja tehdä toivottavasti palveluksen mahdollisimman monille tuoreille äideille.

Tarkoituksemme ei ollut kirjoittaa ryppyotsaista kunto-opasta, vaan kannustava, tiedottava ja elämänmakuinen kirja äidiltä äidille. Toivottavasti urakastamme on Sinulle paljon iloa!

Helsingissä lokakuussa 2008

Mia Malmi ja Siru Pulliainen

Ps. Alla olevat kuvat ovat kirjan kuvitusta. Ne on ottanut Seppo Sirkka ja niissä seikkailevat minä ja nyt jo kuusivuotias tyttäreni Lumi. Kuvat olivat koneessani aika pieninä tiedostoina ja suurensin hieman niitä, siksi ne ovat jotenkin pehmeitä. Voi että mitä muistoja tulvahtikaan mieleeni, kun löysin nämä. Tuo vauva-aika on niin ainutkertaista, hurjaa, mullistavaa ja elämän parasta. Jokainen toteuttaa äitiyttään omalla tyylillään, kannattaa muistaa se. Eli muihin vertailu ei vain yksinkertaisesti kannata. Ja kun äiti voi hyvin, myös lapsi voi hyvin.

Vastaa