Tyylitsekkaus: Heli Kajo!

Torstain tyylitsekissä keikkatauolla oleva, ihanainen laulaja-lauluntekijä Heli Kajo, 30. Näin hän kuvailee tyyliään: Tykkään yli kaiken vaatteista, mutta en stressaa niistä. En seuraa muotivillityksiä, enkä  myöskään ajattele liikaa, mitä laitan päälleni. Fiilis on tärkein. Teini-ikäisenäkin kuljin kireissä housuissa ja korkkareissa, vaikka lähes kaikilla muilla ikäisilläni oli löysät housut ja skeittikengät. Äitini on opettannut, että jos joku juttu sopii itselle, niin sitä pitää hyödyntää. Ei ole pakko ottaa haltuun kaikkia maailman tyylejä. Jos vaikka itselle sopii pyöreät silmälasit, niin käyttää sitten niitä.

Tyylini kulmakiviä ovat värikkyys ja naisellisuus. Rakastan laittautumista, mutten halua ampua siinäkään yli. Välillä oikea asu löytyy heti, joskus on kokeiltava useampia vaihtoehtoja. Arkiaamuina vedän vain päälleni nopeasti jotain. Ankeana aamuna hyvä asu voi parantaa fiilistä. Juhliin taas on ihana tälläytyä pitempään, siitä tulee hyvä olo. Ohjenuorani on, että kotona voi laittautua vaikka kuusi tuntia, mutta kun lähdet ovesta ulos, niin unohda itsesi ja nauti elämästä!

Rakastan kenkiä yli kaiken. Korkkarit tekevät olosta ryhdikkään ja naisellisen. Ostan kenkiä aina kun mahdollista. Merkillä ei ole väliä, mutta kenkien on näytettävä kivalta ja oltava laadukkaat. Viime aikoina olen tosin laiskistunut ja sortunut käyttämään lenkkareitakin välillä. Vaikka jaksankin olla korkeilla koroilla koko illan, kuljetan usein mukanani varakenkiä kotimatkaa varten.

Käyn harvoin kaupoissa, mutta ostan sitten enemmän kerralla. En ikkunashoppaile, vaan teen täsmäiskuja kauppoihin, kun oikeasti haluan jotain. Nyt en ole shoppaillut mitään pariin vuoteen, mikä on ennätys! En elä yli varojeni, vaan käytän rahaa vaatteisiin juuri sen verran kuin sitä sattuu sillä hetkellä olemaan.

Teen parhaat löytöni yleensä Pariisista ja Etelä-Ranskasta. Lempimerkkejäni ovat ranskalaiset Sandro ja Maje, joiden liikkeistä löytyy hyviä perusvaatteita. Suomessa shoppailen muun muassa Stockmannilla.

Tätä en pistäisi päälleni mistään  hinnasta: Stringit ja läpinäkyvät trikoot olisivat katastrofiyhdistelmä!

Kuvasin Helin heinäkuussa Ranskan suurlähetystössä. Mekko Zarasta, kengät Miu Miu, takki Stockmannilta.

Vastaa