Jean Paul Gaultier Melbournessa!

Terveiset Melbournesta! Tämä on vallan ihastuttava kaupunki, jossa matkailijalle tarjontaa riittää laidasta laitaan. Olemme menneet viikon verran miehen ja lapsen kanssa tukka putkella, joten blogille ei ole jäänyt juurikaan aikaa. Nyt kuitenkin ajattelin esitellä teille The Fashion World of Jean Paul Gaultier -näyttelyn, jonka kävin katsomassa toissapäivänä National Gallery of Victoriassa. (On muuten mieletön taidemuseo, jossa tekemistä riittää vauvasta vaariin)Melbourne tunnetaan myös Australian muotipääkaupunkina, joten on luontevaa, että tämä on Australian ainoa kaupunki, jossa kyseinen näyttely on esillä.
Kuten kaikki muotia seuraavat tietävät, Jean Paul, 62, on legendaarinen ranskalainen muotisuunnittelija, joka tunnetaan muotimaailmassa lempinimellä enfant terrible (”kauhukakara”), sillä hänen rajoja rikkovat luomuksensa poikkeavat usein täysin ajan trendeistä ja valtavirrasta. Suurin osa meistä muistaa hänet lähinnä Madonnan Blonde Ambition -konserttikiertueelle suunnittelemistaan tötterönmuotoisista rintaliiveistä. Jean Paul onkin erityisesti poptähtien ja leffastarojen, kuten Madonnan, Kylie Minoguen, Nicole Kidmanin ja Cate Blanchettin suosiossa. Hänellä on omaa nimeään kantava muotitalo, Maison Jean Paul Gaultier, jonka tuotteisiin lukeutuvat niin haute couture, valmisvaatteet kuin  parfyymit. Gaultier suunnittelee kokoelmia myös Hermèsín muotitalolle ja on työskennellyt yhteistyössä muun muassa Wolfordin ja Lindexin kanssa.  
The Fashion World of Jean Paul Gaultier -näyttely on upea ja valaiseva läpileikkaus miehen uskomattoman monipuolisesta työurasta. Se on jaettu seitsemään teemaan, jotka ovat nimeltään The Odyssey, The Boudoir, Punk Cancan, Skin Deep, Metropolis, Urban Jungle ja Muses. Kuvasin omia suosikkejani näyttelystä. Jos satutte Australiaan, niin menkää ihmeessä katsomaan tuo, sitä ei kannata missata. En tiedä, tuleeko näyttely Eurooppaan ollenkaan. Melbournessa se on esillä 8. helmikuuta saakka.

The Odyssey on näyttelyn ensimmäinen huone. Mallinukkien kasvot oli animoitu eläviksi ja ne puhuivat ja reagoivat muun muassa hymyyn. Huomatkaa mallinuken ja Jean Paulin yhdennäköisyys sekä suunnittelijalle tunnusomainen kiltti.

Samassa huoneessa oli merenneitoja ja linnanneitoja. Tässä linnanneitopuvussa teräslankoineen ja pitseineen meni ”vain” 315 työtuntia, huh huh.

Taiteilijan omakuva valokuvaajakaksikko Pierre et Gillesin ikuistamana.

Tämä laskostettu tylli – ja kultalankapuku on SS07 ”Madonnas” -kokoelmasta.

Tässä se on Kylie Minoguen päällä Pierre et Gillesin Virgin with the Serpents -valokuvatyössä.

SS07 ”Madonnas”-malliston innoittamana syntyi tämä valokuvaaja Miles Aldridgen Immaculate no3 -taidevalokuva, jossa malli poseeraa yllään ”Regina Maris”- satiiniasu, päässään korallein koristeltu huntu.

Metropolis -huoneessa olevan runwayn upeita yksilöllisiä iltapukuja. Mallinuket liikkuivat kuin oikeassa muotinäytöksessä.

Näyttelyn viimeisestä Muses-huoneesta löytyi tämä ihana hippiasu.
Ja tältä se näyttää Jean Paulin muusan Nicole Kidmanin päällä.

Chantilly-pitsistä tehty jumpsuit löytyy naisten FW10 Prêt-àporter -kokoelmasta ja löytyy Skin deep -huoneesta. Myös hupullinen höyhenviitta on vaikuttava. En ehkä ihan uskaltaisi—mieletön!

Intiaaneilta inspiraationsa saanut, höyhenistä valmistettu norsunluunvalkoinen tyllipuku, johon kuuluu mohikaanimainen pääkoriste löytyi Urban Jungle-huoneesta.
Urban Jungle -huoneesta löytyi myös tämä ”afrikkalainen asu”. Aiha päheä.

Ne kuuluisat tötteröt komeilivat luonollisesti The Boudoir-huoneessa. Jean Paul teki kuulemma ensimmäiset tötterönsä jo lapsuudessa ja kokeili ”prototyyppiä” Nana-nimiselle teddykarhulleen. 

Skin deep -huoneessa oli tämä lurexpuku/verkkobody. Ehkä vähän tuhma? FW 89/90 Women among women -kokoelmasta.

Punk-glamouria, farkkua ja höyhentä on esillä Punk Cancan -huoneessa.
Folklore-henkien hippimekko edusti taas aivan erilaista Gaultieria ja löytyi Metropolis-runwaylta.

Arvostan suuresti kommenttiasi!