Matkavinkit Australiaan!

Takaisin Thaimaassa ja vielä kuukausi lomaa jäljellä. Ihastuimme Australiaan ikihyviksi. Aikaa meillä oli vajaat kolmisen viikkoa, joten nämä alla olevat itärannikon helmet ehdimme siinä ajassa poimia. Jälkikäteen ajateltuna matkaan olisi helposti saanut upotettua vaikka parikin kuukautta, mutta koulu, jne…. Anyway, jos matkustaa Ausseihin ja haluaa nähdä juuri nämä paikat, kannattaa esimerkiksi lentää ensin Melbourneen ja siitä Sydneyyn, ottaa auto alle ja ajella itärannikkoa pitkin kohti Brisbanea. Tässä meidän matkamme kohokohdat.
1. Melbourne
Ihana kulttuurikaupunki, jonka kesä muistutti – uskokaa tai älkää – Suomen kesää: viileä, tuulinen ja vaihteleva. Kaupunki tunnetaankin oikukkaasta ilmastostaan, jonka sanotaan voivan sisältää neljä vuodenaikaa yhdessä päivässä. Melbournen keskustassa voi kokea suurkaupungin tunnelmaa loistavine ravintola- ja shoppailumahdollisuuksineen, kun taas lyhyen raitiovaunumatkan päässä sijaitseva leppoisa St. Kilda on rauhallisempi vaihtoehto. Kaupungissa oli meneillään Australian Open -tennisturnaus, johon me tennishullut tietenkin (mieheni etunenässä) ryysäsimme lähes joka päivä. Koimmekin uskomattomia urheiluelämyksiä ja alakatsomossa istuessamme olimme parin metrin päässä muun muassa Rafael Nadalista, Maria Sharapovasta ja Serena Williamsista. Melbournessa näin myös uskomattoman Jean Paul Gaultier -näyttelyn, josta lisää edellisessä postauksessani.

Koko turnauksen vienyt Serena Williams antaa haastattelua voitettuaan välierissä Maria Sharapovan.

Rafa kirjoittamassa nimmareita hävittyään(plääh)välierät.

2. Sydneyn hait ja hulinat
Melbournesta lensimme viikonlopuksi aurinkoiseen Sydneyyn, joka niin ikään oli hurmaava kaupunki. Kuin mini-Lontoo mielestäni. Australian suosituin matkakohde vetää reissaajia surffaamaan Manlyn saarelle tai Bondi Beachille ja kiertelemään nähtävyyksiä, kuten Circular Quay -satamassa sijaitsevaa oopperataloa. Iltaelämä oli omaa luokaansa, varsinkin juuri oopperatalon edustalla oli mielettömät määrät ravintoloita ja hulinaa. Tiesittekö muuten, että wikipedian mukaan Australian valtionpäämies on kuningatar Elisabet II. Sydneyn edustalla asuu paljon haikaloja, joten uiminen on hieman, hmmm. kyseenalaista. Silti kaikki uivat haivaroituksista huolimatta….

3. Kengurut
Odotin kenguruiden tapaamista varmaan enemmän kuin 7-vuotias tyttäreni. Sydneystä lähdimme autolla itärannikkoa pitkin ja toiveeni toteutui, kun pysähtyimme Reptile Park -nimiseen eläintarhaan. Siellä saimme syöttää ja silitellä vapaina liikkuneita kenguja kaikessa rauhassa. Se OLI elämys.

4. Coffs Harbourin delfiinit ja merileijonat
Kengurupuistosta jatkoimme pidemmän pätkän kohti Brisbanea ja pysähdyimme Coffs Harbour -nimisessä rantakaupungissa. Siellä aisti aitoa pikkukaupunkitunnelmaa, joka ei ollut turismin pilaamaa. Siellä pääsimme myös pussailemaan merileijonia ja delfiinejä aivan mahtavassa vesipuistossa.

Delfiinin pusu tuntui märältä ja hellältä.

Merileijonan suukko oli lähinnä valtava imaisu, joka nauratti.

5. Byron Bayn surffirannat
Vietimme rennot kaksi päivää Byron Bayssä, joka on hipahtava surffikaupunki Uudessa Etelä-Walesissa, hieman Sydneystä pohjoiseen. Loistavat rannat, hurjat aallot, hyvää luomuruokaa ja nuorekas ja hipahtava meininki. Erityishuomio: Loistavaa ruokaa!

6. Brisbanen rento meno
Australian kolmanneksi suurin kaupunki ja matkamme viimeinen etappi Brisbane tarjosi kosketuksen aitoon Aussikulttuuriin. Tyristinähtävyyksiä siellä ei juurikaan ole, mutta kaupunkina se on mukava, rento city. Suosittelen tekemään joenvarsikävelyn, jonka aikana näkee esikaupunkialueita ja tavallista elämää.

Meriton-nimisestä huoneistohotellistamme oli mahtavat näköalat yli kaupungin, asuimme 68.kerroksessa….

Hiekkaranta cityn ytimessä, me like!

Semmoista, vuoden päästä koittava uusi reissu on jo suunnitteilla!

Arvostan suuresti kommenttiasi!