Vierailulla slummilasten päiväkodissa!

Lomamme viimeinen viikko on käynnissä ja kotiinlähtö lähestyy. Pääsin tänään tutustumaan mieleenpainuvaan paikkaan, nimittäin slummilasten Agape Home-päiväkotiin. Pattayan slummien kurjissa oloissa asuvat lapset saavat kyseisessa päiväkodissa joka päivä ruuan, opetusta sekä leikkiä, laulaa ja nukkua päiväunet. Ehtona päiväkotiin tuomiselle on, että lapset tulevat pestyinä ja puhtaissa vaatteissa paikan päälle. Tulijoita olisi enemmän kuin paikkoja ja toimintaa yritetäänkin laajentaa jatkuvasti.
Päiväkodissa on tällä hetkellä 60 lasta ja melko pienet tilat, joten apua todellakin tarvitaan. Lapset leikkivät ja nukkuvat samassa noin 50 neliön tilassa ja lisäksi päiväkodissa on erillinen huone opetusta varten. Jos joku lukija on kiinnostunut kummina toimimisesta, lisätietoja saa lähettämällä sähköpostia tänne. Kummimaksu on 35€ joka kattaa Agapessa olon/koulunkäynnin kaikki kulut sekä lisäksi perhe saa ruoka-avustuksen joka toinen kuukausi. Toimnnan taustalla on kristillinen Grace-järjestö, jonka nettisivut ovat tällä hetkellä pois käytöstä.
Lasten kasvaessa vanhemmiksi järjestö ohjaa heidät myös kouluun ja tarjoaa mahdollisuuden yliopisto-opintoihin. Vuosien varrella monet slummilapset ovat saavuttaneet järjestön tuen avulla hyvän koulutuksen ja työpaikan. Järjestön tarkoitus on tukea opiskelua mahdollisimman pitkään.
Vein mukanani kassillisen matkamme ajalta kertyneitä leluja ja vaatteita. Tyttäreni ne luovuttikin suosiolla, kun kerroin, että näillä lapsilla ei todellakaan ole juuri mitään. Jouduimme lähtemään lasten käydessä päiväunille, joten meiltä jäi näkemättä heidän reaktionsa lahjoihin. Aion vierailla Agape Homessa uudestaan ja yrittää auttaa sen toimintaa parhaani mukaan, sen verran suuren vaikutuksen tekivät nuo ihanat, arjen kurjuudesta huolimatta toivoa täynnä olevat lapset.

Sain syliini muun muassa nämä suloiset apset,  He eivät ujostelleet yhtään ja tulikin mieleen, että mistä tulee moinen miellyttämisen halu ja että halitaanko heitä kotona tarpeeksi…toivottavasti.

Lasten kengät sisään tultaessa.

Tämä ihana poika pyrki syliini lähes koko vierailun ajan.

Päiväkodissa vapaaehtoistyössä oleva Puurulan perhe virittää soittimiaan lauluhetkeä varten.

Lasten iloa lauluhetkellä. He tuntuivat olevan todella iloisia niin vähästä, mikä oli liikuttavaa.

Aamiaisen ja lauluhetken jälkeen väritettiin yhdessä.

Puurulan perhe johtaa lauluhetkeä.

Lapset kurkistelevat päiväkodin ovelta kadulle. Taustalla oleva kuusikymppinen thaimaalaisherra on toinen päiväkotia pyörittävästä hyväntekijäpariskunnasta.

Arvostan suuresti kommenttiasi!