Edblad muutti Dotsin alakertaan!

Moikka,
Ajattelin vinkata, että Fredan ihastuttavan Dots-vaateliikkeen alakertaan on avautunut koru-ja sisustusbrändi Edblad & Con maailma. Edblad on siis ruotsalainen laadukas teräskorumerkki, joka perustettiin vuonna 2006 Singössä, Tukholman saaristossa. Siellä muotoilijat Hans ja Catherine Edblad ideoivat ja työstävät mallistojaan merellisessä ateljeessaan, josta on näkymät yli Ahvenanmeren. 
Olin eilen avajaisissa, joissa oli myös firman toinen perustaja Catherine Edblad. Catherine oli todella lämmin ja mukavan oloinen tyyppi. Hän on entinen opettaja, joka kohdattuaan muotoilijamiehensä Hansin rakastui, sai kaksi lasta ja heittäytyi täysin parin yhteisen unelman vietäväksi.
Nykyään Catherinella ja Hansilla on tuotteitaan myynnissä 600 liikkeessä, sekä 10 omaa Edblad & Co -nimeä kantavaa liikettä, joiden valikoimiin kuuluu oman tuotannon lisäksi yhteistyökumppaneilta valittuja helmiä, niin muodin kun sisustuksenkin saralta. Lisäksi pariskunta tekee yhteistyötä hyväntekeväisyysjärjestöjen kanssa ja lahjoittaa osan bisneksensä tuotoista muun muassa vähäosaisille lapsille. He todella tekevät työtään sydämellä.

Catherine Edblad ja Dotsin Tiina Helminen avajaistunnelmissa.

Catherine käyttää koruissaan laadukkaita ja kestäviä materiaaleja kuten kirurgin terästä, puolijalokiviä, helmiä ja posliinia.

Monien eri materiaalien käyttö tuo mukanaan myös ison joukon yhteistyökumppaneita eri puolille maailmaa. Tuotantoa on Kiinassa, Intiassa, Eestissä, Sri Lankassa ja Ruotsissa mm. Järnassa, Gnosjossa ja Signössa.

Edblad & co:lle on erittäin tärkeää eettisyys ja ympäristöystävällisyys niin tuotannossa kun kuljetuksissakin. Esimerkkinä kuvassa näkyvät vaaleat bambukulhot, jotka ovat kierrätettävää bambukuitua ja biohajoavia. Hans ja Catherine muun muassa valvoivat neljän kuukauden ajan paikan päällä Sri Lankan tuotannon käynnistystä tiiviissä yhteistyössä SIDAn ja Almin kanssa, varmistaakseen että tuotanto sujuu eettisten normien mukaan. 

He ovat sijoittaneet myös uuteen teknologiaan ja koneisiin ja näin luoneet ison määrän uusia työpaikkoja. Samalla he myös tukevat paikallista osaamista Ruotsissa. Edbladin vaatteet ovat klassisia ja mukavia päällä, materiaaleina ovat muun muassa ekopuuvilla ja kashmir.

Vastaa