Pyhäniemen kartanon hattuavajaiset!

Eräs kesän kivoimmista seurapiiritapahtumista on Hollolassa sijaitsevan Pyhäniemen kartanon taidekesän avajaiset kesäkuun lopulla. Eilen avajaiset pidettiin 6. kertaa ja paikalla oli tuttuun tapaan joukko hattupäisiä taiteenystäviä. Ei heti tule mieleen toista tapahtumaa Suomessa, missä naisilla on hienot hatut, kuin Royal Ascottin laukkakisoissa ikään.
Ilma oli mitä oli (Suomen kesä: sateli, välillä paistoi, ihanan vihreää = KYLYMÄ!) Tunnelma sen sijaan oli erittäin hienostunut ja kansainvälinen. Kerta kaikkiaan ainutlaatuinen tapahtuma Suomessa. Suosittelen kesäretkeä tuonne kartanoon, siellä on kuvataiteen lisäksi myös musiikkitapahtumia, muun muassa Summer Wine -puistokonsertti 8.8., jossa solisteina ovat Maria Lund, Mikko Leppilampi ja Mari Palo. Tällöin kartanon piha on iltavalaistu ja erittäin tunnelmallinen.

Kolmekerroksinen kartano on sisältä upea.

PYHÄNIEMI 2015 -kuvataidenäyttelyn klassikkotaiteilija on akateemikko, kuvataiteilija Outi Heiskanen. Heiskanen tunnetaan taidegraafikkona, mutta on uransa aikana tehnyt myös esimerkiksi filmejä, valokuvia, performansseja ja installaatioita. Rajattoman ja ennakkoluulottoman taiteilijan monialaisesta tuotannosta on näyttelyssä esillä muun muassa maalauksia ja veistoksia…

…kuten tämä ihana jättipupu.

Heiskasen grafiikkakollaasi oli ehkä näyttelyn kallein teos, eli 15 000 e. Mutta pienempiä teoksia irtosi parilla sadalla eurollakin.

Akateemikko Heiskanen vasemmalla. Hän jutteli mukavia, on todellinen luonnonlapsi. Sain häneltä myös ruusun. 🙂

Samppanjaa, mansikoita ja taiteenystäviä kartanon pihalla.

Taiteilija Vappu Rossi hassussa hatussaan selittää teoksiaan.

Arvostan suuresti kommenttiasi!