Viikon inspiraatio: Suomalaistaiteilija Marbellassa!

Marbellasta paluun kunniaksi haluan esitellä teille viikon inspiraation lähteeni, eli naisen, joka vajaa neljä vuotta sitten teki rohkean elämänmuutoksen ja muutti perheineen Espanjan auringon alle.  Hän on kuvataiteilija Maiju Tirri, 44, ja hänen kotisivunsa löytyvät täältä. Tein matkallani Maijusta henkilöjutun Iltalehteen, se ilmestyy lähiaikoina. I keep you posted! En voi kuin ihailla ihmisiä, jotka kuuntelevat sisäistä ääntään ja menevät kohti unelmiaan.
Tässä tarina pähkinänkuoressa: Espoossa aiemmin asunut Maiju on valmistunut artenomiksi ja työskennellyt graafisena suunnittelijana muun muassa suomalaisissa mainostoimistoissa. Hänen värikkäitä ja abstrakteja, sekatekniikalla toteutettuja teoksiaan löytyy gallerioista ja yksityiskokoelmista niin Euroopasta, USA:sta kuin Lähi-idästäkin. Suomen Ympäristöministeriö valitsi hänet vuoden 2010 Taidelähettilääksi. Äskettäin hänet noteerattiin Taloustieto-lehden listalla 20 kysytyimmän suomalaisen nykytaiteilijan joukossa. Näyttelyitä naisella on Suomen lisäksi ollut muun muassa Englannissa, Ranskassa, Italiassa, Monacossa, Gibraltarilla, sekä Espanjassa. Aika vakuuttavaa urakehitystä, sanoisin. Ja mitä tauluja, lääh! Aivan mielettömiä!

Minua inspiroi luonto, koska se on aaltoilevaa, muuttuvaa ja orgaanista, ei koskaan staattista, Maiju kuvailee taidettaan.
Kaiken lisäksi Maiju on kahden pojan äiti, sekä kaunis, älykäs ja aivan mahtava tyyppi! Joten siinä meille inspiraatiota kerrakseen, naiset!

Maijulla ja hänen perheellään on upea villa, jonka terassilta näkee meren yli vastarannalle, jossa on Gibraltar. Asunto on aivan ihana ja sisustettu tietysti hänen omalla taiteellaan. Tässä takana Delicacy II -teos.

Tässä Maiju kertoo Rapture II -teoksestaan.

Vastaa