Itsenäisyyspäivän vastaanotto Ranskan lähetystössä!

Tänä kesänä koluan töiden puolesta kolmet lähetystöbileet. Muuten olisi neljät, mutta Englannin kuningattaren synttärit missasin kesäkuussa, kun olin Epsanjassa. Jenkkien itsenäisyyspäiväjuhlissa olin kesäkuussa(ne vietetään aina etukäteen, koska 4.7. kaikki ovat jo lomilla) ja viime viikolla olin Ranskan kansallispäivän vietossa. Heinäkuun lopussa koittaa vielä Marokon kuninkaan syntymäpäivä, josta olenkin postaillut pari vuotta sitten täällä. 
Ranskan lähetystössä on aina ollut viehättävä ja erityisen hienostunut tunnelma. Rakennus henkii 1970-luvun arkkitehtuuria ja kauneinta kokonaisuudessa on vehreä puutarha, joka on kuin tehty juhlien viettoon ja jossa Suomen raikas kesä pääsee oikeuksiinsa. Vieraita oli tänä vuonna ennätysmäärä, sillä Gymnaestrada-voimistelufestivaalien ranskalaiset osallistujat tulivat lopuksi myös juhliin. Juhla-vastaanotto oli klo 16-18, mikä on tyypillinen aika lähetystöjen juhlille. Ainoastaan Jenkeillä on aina pidemmät bileet ja erityiset tunnetut ne ovat jatkoistaan…no, työläinen ei yleensä ehdi kuin suhata äkkiä vieraat läpi ja mennä kotiin kiltisti kirjoittamaan juttuja. Ranskan melko vapaamuotoisten juhlien etiketti eteni näin: Juhlavieraat kättelivät lähettilään lähetystön aulassa ja vaihtoivat kuulumiset sekä onnittelivat tietenkin kansallispäivän johdosta. Sitten tarjoilija löi cocktaillasin kullekkin käteen ja siirryttiin parvekkeelle seurustelemaan. Väkeä pakkasi aika nopeasti ja tungosta riitti. Paikalla on paljon poliitikkoja ja kulttuuriväkeä, sekä liike-elämän edustajia. Tarjoilijat kiertelivät suolaisten ja makeiden cocktailpalojen kera ja pihalla oli myös telttoja, joista sai ruokaa ja juomaa. Juhlien loppupuolella soitetaan Marseljeesi ja pidetään lyhyt puhe, joka päättyy hurraa-huutoihin. Vive la France!

Lähetystön terassi puutarhasta päin katsottuna.

Hymyilevä nainen tarjoili Ricard Pastis de Marseille-aperitiivia. Pastis on tähtianiksella ja muilla mausteilla ryyditettyä viinaa, jossa yhtenä keskeisenä mausteena on lakritsijuuri.

Lähetystön seinillä on paljon taidetta.

Nälkää ei tarvinnut nähdä. Sekä suolaista että makeaa oli tarjolla yllin kyllin.

Vieraat hamusivat herkullisia juustoja ja patonkia.

Tämä pieni poika hurmasi lähetystövieraat.

Lisää herkkuja.

Vastaa