Tsekkaa nämä kesäpaikat kotimaassa!

Kesähattuni on löytö Tertin kartanon Muotiaitasta.

Tsekkaa nämä mahtavat paikat, mikäli liikut Helsinki-Heinola-Mikkeli-Savonlinna-akselilla. Olen tänään hypännyt aamuseiskalta bussin kyytiin ja käynyt katsomassa mitä ihastuttavimpia kesäkohteita kotimaassamme. Olin lehdistömatkalla Savonlinnaan ja pysähdyimme aluksi Heinolassa Kettu ja Kana -nimisessä herttaisessa kahvilassa, jonka aamiainen vei kielen mennessään. Kaikki siellä on luomua ja ruisleivätkin he leipovat itse joka aamu klo 11 mennessä. Bonuksena mansikkapulla, jota ilman en ehkä voi enää elää.

Matka jatkui täydellä masulla kenkäparatiisiin. Kuka siis uskoisi, että juuri Heinolasta löytyy moinen? Mutta kyllä, joka kerta olen täältä uudet klopot löytänyt. Kenkä-Virtanen on upea, asiantunteva kenkäliike, joka ainoana Suomessa myy mm. Usan presidentti Obaman käyttämää kenkämerkkiä. Älä kysy nimeä, en muista sitä, mutta olen omin silmin nähnyt kyseisen kengän!

Kun kenkäkaupassa tarjoillaan kuohuvaa….

…voi lopputulos olla tämä: uudet Ugg-sandaalit, ovh 99e, sain 20e alennusta.

Ja matka jatkui syömään mitä ihastuttavimpaan Kenkäveroon Mikkelissä. Nimestään huolimatta sillä ei ole kenkien kanssa juurikaan mitään tekemistä. Mutta ruoka oli taivaallista. Pääruuaksi oli lohikeittoa ja jälkkäriksi paikan kuuluisaa mustikkarättänää. Ah, vesi herahti uudelleen kielelle jo pelkästä ajatuksesta!

Lohikeitto kukilla.

Ruisjauhoon tehty mustikkarättänä ja vaniljakastike.

Erikoismaininnan ansaitsevat Jukka Rintalan suunnittelemat sinivalkoiset pöytäliinat ja servietit.

Kenkäveron buffetpöytä oli vaikuttava.

Sitten jatkettiin taas, kohteena tällä kertaa niin ikään Mikkelissä sijaitseva Tertin kartano. Tässäkin kartanossa on mahtava lounas/päivällinen/seisova pöytä, joten jo ihan senkin takia kannattaa pysähtyä. Lisäksi upeat peltomaisemat, hyvin hoidettu kartanomiljöö ja vielä kirsikkana kakun päällä Muotiaitta, josta tekee oikeasti maailman parhaita uniikkeja löytöjä. Yläkerrassa on vintagea ja alakerrassa uutta. Tänään löysin sieltä ylimmässä kuvassa näkyvän uuden kesähatun 14.50e  ja lilat korvikset Swarovskin kivillä 32e(eivät kuvassa). 

Alakertaa.

Lisää ihanuuksia. Tiskin takaa löytyi myös aitoa Chanelia, yms.

And finally: Savonlinnan Ooopperajuhlat. Tänä vuonna ohjelmistossa muun muassa Tosca, Boris Godunov, Iloinen Leski, jne.

Lisää kuvateksti

Arvostan suuresti kommenttiasi!