Sandro Eira, 5 tähteä!

Ajattelin tiistain piristykseksi suositella Sandro Eiraa, jossa vierailin pari kuukautta sitten. Vuosi sitten avattu ravintola jatkaa mielestäni samaa tasokasta, mutta rentoa linjaa kuin Kallion ”isoveljensä”, joka on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Helsingin suosituimmista ravintoloista. Eikä se enää todellakaan ole hipstereiden erityisomaisuutta, vaan siellä käy porukkaa laidasta laitaan.

Sando tarjoaa aamulla aamupalaa, iltapäivästä iltaan a la cartea ja viikonloppuisin on tarjolla se kuuluisa brunssi, josta lauantaisin vegeversio ja sunnuntaisin myös lihaa. Ravintolassa on usein live-artisteja ja/tai DJ soittamassa musiikkia. Catering-puolesta vastaa Richard McGormick, joka on lanseerannut muun muassa Taste of Helsinki -tapahtuman vietnamilaisine hodareineen ja lähiruokineen.

Sandron brunssi on valittu useissa äänestyksissä kaupungin parhaaksi. Sandron henkilökunta on kotoisin 12 eri maasta ja keittiö ammentaa Pohjois-Afrikan mausteista ja mauista. Hummusta, tsatsikia, harissaa, minttujugurttia, granaattiomenansiemeniä, vuohenjuustoa, aurinkokuivattua tomaattia, sahramileipää, lammasta, falafelpyöryköitä…slurps!

Tästä voit kurkata herkullista ruokalistaa, joka on siis identtinen molemmissa Sandroissa. Pöytä kannattaa varata hyvissä ajoin. Takaan,  ettet tule pettymään. Vaikka ravintola on täynnä(kuten meidän illallisellamme oli), annokset tulivat nopeasti, laatu oli kunnossa ja palvelu pelasi. Brunssilla voit joutua jonottamaan ja kokemus ei muutenkaan ole yhtä rauhallinen kuin kynttiläillallisella. Ruoka kuitenkin on sen arvoista. Oletko itse käynyt Sandrossa ja mitä tykkäsit?

Sandro Eiran sisustus henkii pohjois-afrikkalaista tunnelmaa.

Vuohenjuustosalaatti.

Sandro Eira sijaitsee Tehtaankadun päässä, viehättävässä vaaleanpunaisessa talossa. Samassa, jossa Ville Valokin aikanaan asui. 
Tunnelma ravintolassa on lämmin ja välitön. Kuin olisi astunut marokkolaiseen perheravintolaan sisälle. Oranssit seinät ja lämmin valastus houkuttelevat astumaan sisälle. 
Oma annokseni, eli Falafel-salaatti. Pahoittelut heilahtaneesta kuvasta, mutta voin kertoa, että taivaallista oli!

Johtuneeko omista suomalais-algerialaisista sukujuuristani, mutta pohjois-afrikkalainen ruoka puhuttelee minua syvästi ja tuo auringon sydämeeni, ripauksen lämpöä koleaan Pohjolaan. Ja taas olo on vahvempi kestämään arjen paineet.

Arvostan suuresti kommenttiasi!