5 syytä matkustaa Bilbaoon!

Pyrähdin eilen pikavisiitille tänne Bilbaoon, Baskimaan sydämeen. Kaupunkia ympäröi kaunis luonto – vehreät vuoret ja Atlantin valtameri. Bilbao on oiva kohde herkuttelijoille ja kulttuurinnälkäiselle eikä vähiten vuonna 1997 avatun Guggenheim-museon johdosta. Sinne suuntaamme huomenna. Baskimaata on ylistetty maailman parhaana tapaskohteena, ja paikalliset pintxos-herkut ovat lähestulkoon yksinään jo hyvä syy lähteä tutustumaan kaupunkiin.

Näin kaunista on kun lähtee vähän keskustan ulkopuolelle, Getxoon.

Rauhalliset rannat ja korkeat aallot ovat mannaa surffareille.

Eli tässä Mian 5 syytä miksi ainakin kannattaa matkustaa Bilbaoon:

1. Ruoka ja viini! Pintxos, tapas…!
2. Kulttuuri ja arkkitehtuuri. Guggenheimin lisäksi vanha kaupunki tarjoaa rutkasti silmänruokaa katutaiteen ja pienten käsityöläiskorttelien muodossa.
3. Ihmiset. Jotenkin suomalaisen oloisia omalla pidättyväisellä tavallaan, Pohjois-Espanjan ihmisiä, mutta silti latinoveri virtaa ilmeissä ja eleissä, ei epäilystäkään. Ja baskikieli kruunaa omaleimaisen kulttuurin.
4. Puhdas, raikas vuoristoilma ja silti mahdollisuus rantaelämään(sään salliessa, toki). Esimerkkinä eilen +26 ja aurinkoista ja tänään +10 ja sataa. Tyypillinen kevätsää täällä.
5. Vehreät puistot ja Guggenheim. Uskallan sanoa sen jo nyt, vaikka vasta huomenna menen paikan päälle.Rakennus sinänsä on jo vaikuttava maamerkki kaupungissa ja vakinäyttelyn lisäksi siellä on vierailevia näyttelyitä, juuri nyt Andy Warhol!
LISÄYS: IHANAT VAATEKAUPAT JA EDULLINEN HINTATASO! ESIM ZARA, MAX MARA, MANGO, MASSIMO DUTTI….

Minä eilen vanhan kaupungin keskustassa.

La carne!

Katutaidetta vanhassa kaupungissa.

Ihania ”Mirador”-parvekkeita. 

Paikallinen katolinen kirkko.

Kaunis silta auringonlaskun aikaan.

Tyypillinen ja kuuluisakin Pintxos-baari keskustassa.
Kunnollisen kokoisia viiniputeleita.

Nuorisoa Kauppahallin portailla.

Arvostan suuresti kommenttiasi!