Tyylitsekkaus: Minka Kuustonen!

Keskiviikon tyylitsekissä Onnenonkija-leffan iki-ihana Minka Kuustonen. Näin hän kuvailee tyyliään:

Tyylisi kulmakivet?
Ne ovat boheemius, naisellisuus ja yksityiskohdat. Arkena kuljen mielelläni verkkareissa ja meikittä, mutta juhliin tykkään laittautua. Juhlissa mulla on aina korkkarit jalassa ja yleensä mekko tai hame ja paita. Tykkään miettiä vaatteita, ja kun ensi-iltojen ja gaalojen alla suljen silmäni, näkyy verkkokalvoilla lähinnä mekkoja. Erilaiset roolit tuovat mukanaan aina uuden hahmon tyylin, ja sitä kautta tulee kokeiltua tosi erilaisia vaatteita. Huomaan tyylini muuttuvan jokaisen roolin myötä ja alan myös omassa arjessani pukeutua hahmoni kaltaisesti. Onnenonkija-leffan roolihenkilöni lifestylebloggaaja Marja Aurora pukeutui niin makeesti ja lookit vaihtuivat kokoajan, että siitä otin itselleni paljon vaikutteita. Jokainen voi olla monenlainen, ja pitää uskaltaa kokeilla rohkeasti myös uusia juttuja.

Ketä suomalaisia muotisuunnittelijoita ihailet?
Kaikkia! Kaikilla oma rohkea kädenjälkensä. Olen käyttänyt usein juhlamekoissa Mert Otsamoa, Teemu Muurimäkeä ja Mirkka Metsolaa, ja on ollut ihanaa, että meistä on myös tullut ystäviä ja heidän kanssaan voi käydä luovia mekkokeskusteluja paremmin kuin lähipiirini kanssa – jotka ovat jo kyllästynyt mekkohöpinöihini! Kannan niin mielelläni suomalaista designia! Tykkään myös kovasti mm. Mangosta, Samujista, R/H:sta ja Urban A:n valikoimista. Ulkomaisista tykkään mm. Samsoe Samsoesta. Mert Otsamo tekee minulle Onnenonkijan Helsingin ensi-iltaan ihanan mekon ja Turun ensi-ilta mekko on puolestaan Mirkka Metsolan. He tietävät odottaa mekkohätäpuheluani ensi-iltojen ja gaalojen lähellä. Onnenonkijan ensi-illan dresscode on ”What would Alexa Chung wear?” Joten aion napata ainakin jotain yksityiskohtia hänen tyylistään. 

Ketä suomalaisia/ulkomaisia lifestyleblogeja seuraat?
Suomalaisista mm. Kira Kososen ”Blond Rivets” ja Emilia Huttusen ”Mutsis on” -blogeja, tutustuin heihin Onnenonkija-leffan kuvauksissa ja tykkään heidän tyyleistään. Pupulandia on ihana. Ulkomaisista seuraan mm. Angelica Blickiä ja Alexa Chungia. He olivat myös Onnenonkija-leffan Marja Auroran ihailun kohteita. Blogien ja muotokuvien katselu on inspiroivaa ja olen aina vaikuttunut, kun joku uskaltaa rehellisesti kirjoittaa jostain arasta aiheesta, tai uskaltaa olla tyylivalinnoissaan rohkea. Blogimedia on kansan journalismia, joten on hienoa, jos bloggaaja näyttää juuri sen voimavaran ja uskaltaa. Niin Marja Aurorakin tekee.

Tyyli-ikonisi?
Ah. Jälleen Alexa Chung ja Sienna Miller. Molemmilla on boheemi ja silti aina tyylikäs staili. Katselen heidän kuviaan usein referenssinä. Stailistiystäväni Maryam Razavi ja Senay Coco ovat myös aina tyylikkäitä ja heillä on hyvä silmä. Luotan heidän stailausvinkkeihinsä juhlien tullessa eteen.

Pahin muotimokasi?
Aloitan juhliin valmistautumisen aina liian myöhään joten yhtäkkiä laittautuminen saattaakin jäädä ihan kesken ja vaatteen repäisen likapyykkikorista viime tipassa. Silloin tulee katsottua peilistä ja mietittyä, että ensi kerralla voisi hoitaa tyylinkin loppuun asti. Viimeksi mulla oli pressitilaisuudessa paidassa kahvitahra. Ja usein saattaa olla, että joku vaate ei toimi yhtä hyvin kuvissa kuin livenä, mutta sen tajuaa vasta jälkeen päin. Mutta ehkä pahin tyylimoka oli kuitenkin se, kun lähdin vahingossa aamutohveleissa ja pyjamahousuissa kauppaan. Mä oon just näin boheemi.

Mitä et laittaisi päällesi mistään hinnasta?
Jotain mistä tulisi vaahtokarkkiolo. Oma tyylini ei ole niin överi. Marja Aurora voisi laittaakin. Enkä kyl laittaisi sellaisia Borat-uikkareitakaan. 

Oma arvio: Minka kuuluu siihen nuoreen suomalaiseen näyttelijäsukupolveen, jotka ovat tiedostavia kuluttajia, suosivat suomalaista, tuntevat tyylinsä ja uskaltavat räväyttää myös punaisella matolla. Ihana luonnonlapsi, jonka keijukaismainen olemus kestää minkä vaan muotiluomuksen.

Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa Minkalla oli Mert Otsamon mekko. Asusteet olivat Kaarina K. -liikkestä.

”Sain juuri siskoltani Iinalta kassillisen vaatteita, mitä se ei käytä. Teemme tällaista vaihtokauppaa paljon Iinan ja ystävieni kanssa. Ja ympäristö säästyy hävikkiostoksilta!” Minkan kuvat: Jonna Öhrnberg.

Arvostan suuresti kommenttiasi!