Tunnelmia Miss Suomi -finaalin kulisseista!

Olen 13-vuotisen viihdetoimittajaurani aikana onnistunut välttämään missikisat työkeikkana joka vuosi, miten se on mahdollista??? Joka tapauksessa, perjantaina minulle tarjoutui viimein mahdollisuus päästä katsomaan, miten se Suomen kaunein oikein valitaan. Monethan ovat sitä mieltä, että koko missi-instituutio on jo vähintäänkin vanhentunut, mutta tarvitseeko kaikkea ottaa niin vakavasti? Varsinkin näinä aikoina kansa tarvitsee enemmän kuin koskaan leipää ja sirkushuveja. Missit ovat mielestäni kuitenkin varsin viattomia esikuvia nuorille tytöille. Tyttöjen laihuutta ja ikää voidaan toki kritisoida: Ideaali olisi ikärajaton, painorajaton kisa, mutta se ei tässä maailmassa ja kaupallisessa instituutiossa ole realistista. Onneksi vaihtoehtoisia kisoja löytyy nykyään joka lähtöön. On Miss Rockia, Miss isoäitiä, Miss XL-ää… 

Miss Suomi 2016 valittiin tänä vuonna Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Upea, upea miljöö. Parasta oli, kun edellisvuosien missit saapuivat sankoin joukoin kannustamaan uusia tyttöjä ja kaunistamaan finaalia. Hauskinta oli valita lehdistön ihannetyttö. Tänä vuonna äänestys meni tosi tiukille, ja jouduimme äänestämään kakkoskierroksen.Helsinkiläinen Shirly Karvinen oli minunkin listallani ykkösenä. Hän vaikutti sydämellisimmältä ja aidoimmalta sekä kielitaitoisimmalta ja valmiillta myös kansainvälisille areenoille.

Sanonpa vielä, että on surullista, että suomalaiset juntit ovat jo kerenneet hyökkäämään rasistisin kommentein uutta suomalais-kiinalaista Miss Suomea Shirly Karvista kohtaan. Hän on täysin suomalainen tyttö, jonka äiti sattuu olemaan kiinalainen. Ja missä ohjekirjassa sanotaan, ettei Miss Suomella saa olla sukujuuri ulkomailta? Kyllä niitä elovena-tyttöjäkin on valittu paljon useampina vuosina(eivätkä he kansainvälisesti ole pärjänneet, paitsi Anne Pohtamo ja Armi Kuusela tietty).

Uudet missimme Emilia Seppänen, Shirly Karvinen ja Heta Sallinen.(2.perintöprinsessa)

Miss Suomi 2014 Bea Toivonen asuu nykyään Lontoossa.

Miss Suomi 2015 Rosa-Maria Ryyti luovutti kruunun eteenpäin.

Ex-missien pöytä sijaitsi aivan lavan reunassa.

Viime vuoden perintöprinsessat Carola Miller ja Saara Aahlberg.

Finaalin Sami Kurosen kanssa juonsi ihana Anni Hautala.
Jännittynyt tunnelma ennen suoran lähetyksen h-hetkeä. Lähetyksen jälkeen näin myös kyyneliä, kun eräs ennakkosuosikki itki pettymystään pudottuaan kokonaan finaalijoukosta. Hän oli tyttö numero 4, joka olisi minunkin mielestäni kuulunut top 3:een.

Vastaa