12-vuotishääpäivän viettoa Savoyssa!

Apua, miten aika rientääkään. Vietimme eilen jo 12. hääpäiväämme ravintola Savoyssa, kuten joka vuosi olemme tehneet. Menimme kesällä 2004 naimisiin Seurasaaressa ja jatkot olivat Seurasaaren kesäravintolassa, mutta jostain syystä aina hääpäivinä löydämme itsemme Savoysta. Onhan se kaupungin ykkösravintoloita vuodesta toiseen. Historiallinen ja korkeatasoinen paikka, jossa tuntee tulleensa palvelluksi ja kohdatuksi asiakkaana. Makuelämyksistä ja Helsingin parhaasta kattoterassista puhumattakaan. Olemme olleet mieheni kanssa jo 14 vuotta yhdessä. Jos joku tulisi kysymään minulta pitkän liiton salaisuutta, vastaisin, että en todella tiedä. Mutta olen kantapään kautta oppinut, että pitää rakastaa itseään ja sitä toista ja antaa hänen olla sellainen kuin on. Huumorillakin selviää arjessa jo tosi pitkälle. Meilläkin on ollut liitossamme kaikenlaisia, ei aina niin mieltäylentäviäkin vaiheita(vauvavuodet, sairaudet, arjen kompastuskivet, jne), mutta rakkaus, kumppanuus, molemminpuolinen kunnioitus, luottamus ja huumori ovat kannatelleet tähän päivään saakka. Ja uskon, että kannattelevat loppuun saakka.

Otin uusimman Chanel-hankintani mukaan hääpäivän viettoon.
Ihanaa, kun vielä on kesää jäljellä ja voi nauttia lämpimistä illoista sandaaleissa. Löysin taas vaatekaapista käyttöön Vilan sininsen tunikan, jota en ole pariin vuoteen pitänyt. Sandaalit löysin Nectarinen alelaarista.
Savoyn menu ei pettänyt tälläkään kertaa. Tässä alkupalana hiillostettua siikaa, hapankermavanukasta, paahdettua mallasleipää ja siianmäti-tillivinegrettiä.

 

Pääruokana oli savustettua nieriää, kuningasrapua, nokkos-spätzleä ja metsäsienivaahtoa. Ja tässä jälkiruoka, joka vei kielen mennessään. Passionhedelmäpiirasta, hunajakennoa ja sitruunatimjamijäätelöä.

 

On mahtava tunne olla kesäiltana kaupungin kattojen yllä nauttimassa upeaa illallista viineineen. Ja sommelierin hoivissa, joka kertoo joka viinistä erikseen. Henkilökuntaakin on tarpeeksi. Ja leipä taivaallista. Joka pennin arvoista.

Vastaa