Allas Sea Poolin avajaisissa!

Olin eilen Allas Sea Poolin avajaisissa. Niille, ketkä eivät tiedä, niin Allas Sea Pool on joukkorahoituksella Katajanokan rantaan rakennettu upea merikylpylä, joka on auki ympäri vuoden jokaisena päivänä. Allas-alue koostuu täysimittaisesta uima-altaasta, merivesialtaasta sekä lastenaltaasta. Uida voi arkisin 6-22 ja vkonloppuisin 6-01. Allas-alueelle mahtuu kerralla 3 500 henkilöä, joka mahdollistaa jopa 10 000 kävijää päivässä. Hienoa, että Helsinki kehittyy ja merellisyys on muutakin kuin sanahelinää. Lapsuudessani 80-luvulla tämmöisestä ei olisi osannut haaveillakaan!

Avajaisissa soitti Ricky Tick Band. Allas Sea Pool / Eetu Ahanen.

Allas Sea Pool / Eetu Ahanen
Kuva: Eetu Ahanen


Kuva Jussi Hellsten/Visit Helsinki

Taustaa: Helsingissä toimi 1800-luvulla useita kylpylöitä ja Kaivopuiston rannassa oli myös suosittu kelluva kylpylä. Nyt allas elvyttää Helsingin kylpyläkaupungin perinteitä ja luo helsinkiläisille nykyaikaisen hyvän elämän keitaan kaupungin sydämeen. Allas luo kylpyläelämää aidatulle asvalttialueelle, istuttaa soratasanteelle puistikon ja muuttaa parkkipaikan hiekkarannaksi. Se on maa- ja merialueineen lähes hehtaarin kokoinen pala kaupunkikeskustaa.

Lämminhenkisissä avajaisissa oli satoja kutsuvieraita.
Lisää kuvateksti

Allas Sea Poolilla on kelluvalla laiturialueella kolme allasta. Kaksi lämmitettyä makean veden allasta, jotka täytetään vesijohtovedellä sekä yksi merivesiallas. Kaksi isointa allasta on myös talvikäytössä. Merivesialtaaseen vesi haetaan kauempaa puhtaammista virtauksista. Vesi suodatetaan ja sen puhdistukseen käytetään uv-tekniikkaa. Ison makean veden altaan pohjassa on ratamerkinnät ja altaaseen tulee pari uimarataa. Altaasta voivat nauttia niin kuntouimarit kuin vapaa-ajan uiskentelijat.  Saunakiukaina kolmessa saunassa ovat valtavat IKI-kiukaat, jotka painavat 700kg kpl.

Arvostan suuresti kommenttiasi!