Muotikuun ihana kevätmallisto!


Olin aamulla Muotikuun kevätmalliston esittelytilaisuudessa.  Liike oli yhtä ihana kuin ennenkin ja Muotikuun yrittäjäperhe yhtä hurmaava. Uuden malliston kulmakivenä ovat toisaalta vahvat värit, joita ovat oranssi, vihreä, keltainen ja pinkki, mutta toisaalta taas elegantti mustavalkoisuus. Materiaaleissa painottuvat kauniisti laskeutuva silkki, laadukas neulos sekä luksuskankaat, kuten paljettikirjailtu tylli.

Jokainen Muotikuu-vaate tehdään aina vuosien käyttöä varten. Siksi sen materiaalin tulee olla ensiluokkaista ja viimeistely vuoria myöten moitteetonta, Muotikuun perustaja ja suunnittelija Jaana Varkki-Terho määrittelee.

Kevätmalliston yhteydessä Muotikuu esitteli myös ensimmäisen oman kuosinsa, joka on yksinoikeudella Muotikuun käytössä. Kuvataiteilija Johanna Oraksen öljymaalaukseen Juhannusyö perustuvaa, Jaana Varkki-Terhon sen pohjalta suunnittelemaa herkkää, vihreäsävyistä painokuosia tullaan näkemään niin silkki- kuin trikooasuissakin. 

Yhteys Johannan taiteen ja Muotikuun välillä on luonteva. Molemmilla on juuret Turussa, ja kumpikin on keskittynyt tuomaan kauneutta suomalaisten elämään. Muotikuun vaatteiden tapaan myös Juhannusyö-kankaan painotyö on tehty Suomessa.

Laadukkaista materiaaleista  Turun Itäharjulla valmistetun malliston erikoisuus on kuvataiteilija Johanna Oraksen suunnittelema kuosi. 
Ja sama kuosi silkkitunikassa.

Sitä oranssia.

Suussa sulavaa Pavlovaa. 
Mallisto leikittelee kirkkailla väreillä.
Tyllihameet ovat Muotikuun tavaramerkki. Nyt niitä saa makeissa väreissä.

Muotikuun mallistoa suunniteltaessa otetaankin aina huomioon eri kokoiset naiset ja alusvaatteiden hyvä istuvuus asujen alle.

Vastaa