Esittelyssä: ACO Intimate Care -geeli + intiimialueen hoitovinkit!

Maanantai-aamun kunniaksi puhumme pimpistä. 🙂 Intiimialuetta tulee hoitaa aivan kuten muutakin ihoa. Tämähän on onneksi selvää meidän sukupolvellemme ja tarjolla on nykyään runsas valikoima hoitavia tuotteita. Itse käytän RSFU:n intiimialueen pesunestettä päivittäin suihkussa ja lisäksi erilaisia tuotteita tarpeen mukaan.

Tuoreen tutkimuksen mukaan yli 40-prosenttia naisista kärsii emättimen kuivuudesta. Iän myötä nämä vaivat yleistyvät ja tämä on tabu, josta ei aina puhuta. Hoitakaamme pimppi kuntoon, siskot!

Esittelen yhden itsehoitotuotteen, joka on itselleni ollut korvaamaton apu esim. reissuissa, joissa jo suihkuveden bakteerikanta on erilainen.

ACO Intimate Care Moisturising Gel on on intensiivisesti kosteuttava geeli, joka jättää intiimialueelle miellyttävän, viileän tunteen. Geeli vähentää kuivuutta ja auttaa ihoa säilyttämään sen luonnollisen kosteustasapainon ja ph:n. Miellyttävän tuntuinen hajusteeton geeli imeytyy nopeasti.

Ja sitten ne vinkit:

Valkovuoto ei ole pahasta, mikäli se ei ole sinua itseäsi häiritsevän runsasta. ”Se on kuin sisäinen suihku, joka poistaa hilseileviä pintasoluja maitohappobakteerien mukana”, sanoo gynekologi Pirkko Brusila.

Vältä pikkuhousunsuojia, ainakin jatkuvasti käytettynä – vaihda mieluummin pikkuhousut useammin. Muovitettu pikkuhousunsuoja saattaa ylläpitää olosuhteita, joissa bakteerit ja hiiva viihtyvät.

Vältä keinokuituisia pikkuhousuja ja stringejä; ne voivat ärsyttää intiimialuetta. Suosi silkkisiä tai puuvillaisia alusvaatteita tai valitse housut, joissa ainakin haaraosa on puuvillaa. Pese alusasut mielellään 60 asteessa. Yöunet kannattaa nauttia alushousuitta aina kun on tilaisuus.

Jos tarvitset usein kertakäyttöisiä intiimikosteuspyyhkeitä, tarkista, etteivät ne sisällä säilöntäaineita ja hajusteita.

Käytä intiimialueelle mietoa pesunestettä, jossa on matala pH-arvo. Liian voimakkaat saippuat ja suihkugeelit vähentävät intiimialueen luontaista rasvaisuutta ja normaali, suojaava happovaippa alueella voi vaurioitua.

Intiimialueen karvanpoisto: Ajele aina uudella terällä karvankasvun suuntaisesti, käytä geeliä tai vaahtoa. Huuhtele, taputtele kuivaksi ja kosteuta voiteella.

Käytä saunassa laudeliinaa. Uimahallit ja kylpylät ovat ihanteellisia pieneliöiden kasvuympäristöjä. Myös uimaveden kloori kuivattaa limakalvoja ja voi aiheuttaa ärsytystä, jos sille altistuu liikaa.

Käytä rakastellessa vesipohjaisen liukastegeelin sijasta mieluummin kosteuttavaa voidetta. Vesipohjainen geeli voi suorastaan kuivattaa limakalvoja kosteuttamisen sijaan. Apteekeista saa myös voiteita, jotka hoitavat ja kosteuttavat limakalvoja pitkäkestoisesti.

E-pillerit, antibioottikuurit ja jotkut sairaudet kuten esim. diabetes häiritsevät intiimialueen ”normaalia floraa”, jolloin hiivalle on liian hyvät kasvuolosuhteet. Myös atoopikoilla ja reumatauteihin kuuluvaa Sjögrenin syndroomaa potevilla limakalvot ovat tyypillisesti kuivat.

Maitohappobakteerit edistävät emättimen bakteeritasapainoa. Sisällytä maitohappobakteereja ruokavalioosi, myös osassa intiimialueillekin sopivista pesunesteistä on maitohappoa.
Raskauden aikana valkovuoto on runsasta mutta normaalin tuoksuisena ja värisenä harmitonta.

Jos imetät, kiinnitä erityistä huomiota limakalvojen kuntoon: limakalvot kuivuvat tyypillisesti imetyksen aikana.

Pahimmillaan emättimen bakteerikannan häiriöt saattavat suurentaa ennenaikaisen synnytyksen mahdollisuutta. Jos raskauden aikana epäilet emätintulehdusta, älä hoida sitä omin päin vaan ota herkästi yhteys lääkäriin.

Vinkit: Yle/Terveys

Vastaa