Dubain pukukoodi ja kuinka rikoin sitä!

Moni Dubaihin matkaava varmasti miettii, miten pukeutua muslimimaassa, jossa naiset kulkevat hunnutettuna ja alkoholikin on suurelta osin pannassa. Nyrkkisääntönä naisen tarvitsee laittaa huivi päähän vain moskeijoissa vieraillessa, ja bikineitä saa pitää niin uima-altaalla kuin uimarannallakin.

Pukeutumisen suhteen Dubaissa siis pärjää maalaisjärjellä, kunhan ymmärtää, ettei sovi pukeutua liian paljastavasti julkisilla paikoilla. Paljastava pukeutuminen saattaa aiheuttaa ikäviä katseita ja jopa huomautuksia ohikulkijoilta.Itse sain muistutuksen tästä kävellessäni 5 tähden hotellin aulan poikki läpinäkyvässä kaftaanissa matkalla uima-altaalta huoneeseen. Pientä liiottelua, sanoisin. Hotellin järjestysnainen asiasta huomautti sanoen: ”Madam, you have to cover yourself up, this is a public area.” Jäin suu auki katsomaan, sillä oikeasti vilahdin aulan läpi kahdessa sekunnissa enkä todellakaan ollut alasti. Päälläni oli musta kokouimapuku, jonka päällä oli tosiaan nilkkapituinen Henkkamaukan kaftaani, joka hieman näkyy läpi.

Toki ymmärrän pointin ja haluan kunnioittaa paikallista kulttuuria. Mutta REALLY?

Dubaissa on myös eroa kaupunginosien välillä. Esimerkiksi modernilla ja tunnelmaltaan länsimaisella Marinan alueella voi pukeutua vapaammin kuin vanhan Dubain puolella. Navan näyttämistä tulee välttää kaikkialla, samoin anteliaita kaula-aukkoja. Minihameetkin kannattaa jättää kotiin. Dubain vanhalle puolelle mennessä kannattaa peittää myös polvet ja olkapäät. Marinassa ja muilla turistialueilla ei ole niin väliä.

Tämä IStyle Fashionin ihana tunika(edestä umpinainen) sen sijaan noudattaa täydellisesti paikallista pukukoodia yhdistettynä nillapituiseen mustaan hameeseen. Kaikki piiloon vaan! 
Säät eivät ole suosineet, eli kovin pilvistä on ollut. Yhtään kokonaista aurinkopäivää ei viikkoon ole mahtunut. Väriä on tarttunut silti pilvenkin läpi.
Huomenna kotiin. Lento lähtee aamuyöllä ja perillä ollaan aamulla.

Vastaa