Onnea Aira 90v. + tyylitsekkaus!

Uskomattoman Aira Samulinin 90-vuotissyntymäpäivien kunniaksi julkaisen hänestä päivitetyn tyylitsekkauksen vuodelta 2013.

Ja ikähän on tässä tapauksessa pakko mainita, sillä tämän naisen kohdalla arvostus kasvaa jokaisen ikävuoden myötä. Aira tekee asioita sydämellään ja nauttii elämästä, siksi hän on kai näin pitkään terveenä elänytkin. Ja ne Omega-3- ja haineväkapselit tietty…! Mutta olen siis tuntenut Airan nyt noin 13 vuotta ja aina hän on ilolla kaikkiin juttuihini lähtenyt. Aira oli mukana muun mussa Kokkaa tähtien kanssa -kirjassani hurmaavilla resepteillään ja elämäntarinoillaan. Olen toki myös vieraillut useasti Hyrsylänmutkassa ja tavannut edesmenneen legendaarisen Hyrsy-kissankin, joka oli varsin hurmaava ja eli kunnioitettavat 22 vuotta. :). Airan mittavasta elämäntyöstä voit lukea enemmän  täältä.

Aira syömässä hatunmuotoista synttärikakkuaan tänään kotonaan Bulevardilla. Kuva: Atte Kajova.

Mutta mennäänpä tyyliasioihin. Näin Aira kuvailee tyyliään:
Minulle mukavuus on tärkeintä, sillä olen ikiliikkuja, joka ei pysy yhtään paikallaan. Siksi suosinkin joustavia materiaaleja ja shoppailen usein Wolfordilla. Vaatteiden pitää olla niin mukavia päällä, että ne unohtaa. Musta on ikisuosikkini. Aloin käyttää värejä vasta noin kymmenen vuotta sitten, mutta musta on edelleen asujeni pohjaväri. Äitini oli ompelija ja huolehti siitä, että minulla oli aina kauniit vaatteet päällä. Hän opetti minulle myös hyvän värisilmän. 50-luvulla vaatetehtaan johtajana valitsin värikarttojen sadoista sävyistä ne, jotka vaistoni sanoi olevan myyvimpiä. Ja ne olivat. Kaikki perustui intuitiooni. Viipurissa sukulaisillani oli muotiliikkeitä ja 60-luvulla olin itsekin ompelimon ja muotiliikkeen johtaja Helsingissä. Samalla vuosikymmenellä perustin muotitanssikoulun Rytmikkäät mannekiinit. Sen ajan vaatteet mahtuvat vieläkin päälleni.

Koko vaatekaappini on koottu niin, että voin stailata ja yhdistellä kaikkea. Mietin pukeutumistani, koska liikun paljon ihmisten ilmoilla, enkä halua, että päädyn esimerkiksi lehteen samassa asussa kahteen kertaan. Mitä ihmisetkin ajattelisivat?

Tätä en laittaisi päälleni mistään hinnasta: Beige väri ei käy minulle, joten sitä en laittaisi. Enkä kokopitkää mekkoa, siinä näytän keski-ikäiseltä. Mutta mitä lyhyempi hame – sen parempi. Pidän niin lyhyttä, kun vain kehtaan. Rajana vesiraja!

Pitkää ikää, ihana Aira!

Airan suosikkimerkki on Wolford, josta hän ostaa muun muassa säärystimiä, bodyja ja legginsejä. Laukku on Versacen. Aira myös rakastaa näyttäviä koruja.

Arvostan suuresti kommenttiasi!