Café Caruselin uusi ilme ja ruokalista!

Pääsin alkuviikosta kurkistamaan upouuden sisustuksen saaneeseen Café Caruseliin, tuohon Kaivopuiston helmeen, johon liittyy niin paljon muistoja vuosien varrelta. Niille, jotka eivät asustele pääkaupunkiseudulla: Café Carusel on siis vuonna 1996 perustettu merellinen kahvila-ravintola Kaivopuiston rannassa. Ravintolassa tehtiin kokonaisvaltainen uudistus vuodenvaihteessa. Ruokalistaan on lisätty uusia herkkuja, jotka täydentävät mainiosti olemassa olevaa ruokatarjontaa. Ravintolatila sai kokea täydellisen muutoksen sisustussuunnittelija Anna Bernerin taitavissa käsissä. Nyt Café Caruselissa voi myös nauttia taiteesta ja siitä vastaa tällä hetkellä hollantilainen taiteilija Vincent Bakkum. Vihreäsävyinen sisustus on mielestäni todella onnistunut ja kulkee linjassa vihreän ruokatarjonnan kanssa.

Päivän voi aloittaa Café Caruselissa uudella runsaalla ja monipuolisella aamiaisella ja aamiaismenu on koko päivän saatavilla. Lounas on tarjolla arkisin 11-14.30 ja à la carte -listan herkut klo 11-18 joka päivä. Uutuksina à la carte -listalta löytyy mm. avokado -buffalamozzarella pizza sekä vegaaninen härkisburger. Uudistuksen myötä ravintolaan avattiin myös trendikäs tuoremehu/smoothie baari.

Tiskin upeat laatat ovat La parra -nimisestä maahantuontiliikkeestä.

Café Caruselin keittiö käyttää mahdollisimman paljon luomu- ja lähiruokaa. Herttoniemen ruokaosuuskuntaan kuuluminen tukeekin mainiosti ravintolan lähiruokafilosofiaa. Juomapuolella teet ovat kaikki biologisia. Hanassa myytävä Lapin Kulta on luomua sekä samoin talon puna- ja valkoviini ovat luomua.

Leivät ja pizzat leivotaan ravintolan omassa keittiössä ja niistä vastaa Roomasta kotoisin oleva pizzamestari Emmanuelle Gallieri. Uusin hitti onkin roomalainen palapizza, jota tarjoillaan joka päivästä klo 11 eteenpäin. Valtaosa tuotteista valmistetaan itse ja samalla pyritään mahdollisuuksien mukaan ottamaan huomioon erikoisruokavaliot, erityisesti panostetaan gluteenittomiin tuotteisiin. Kuten monet muutkin tuotteet, myös italialainen Gelato-jäätelöä valmistetaan itse ravintolan keittiössä.

Café Carusell panostaa uusiutuvaan energiaan ja ravintolan parkkipaikalle on ensi kesänä luvassa muun muassa sähköautojen latauspiste Ravintolaan hankittiin aurinkosähköjärjestelmä vuonna 2013 ja sitä laajennettiin viime kesänä. ”Uusiutuva energia kiinnostaa”, kertoo Café Carusellin toimitusjohtaja Ari Sarmanto. ”Mietin aurinkosähköä ensin omalle kesämökilleni ja innostuin sitten hankkimaan sen tänne. Paneelit sopivat myös hyvin Cafe Carusellin arvomaailmaan ja ovat hyvä vaihtoehto kalliille sähkölle”, hän jatkaa. Rakennuksen lämmitys hoidetaan merivesilämpö-pumpulla ja pientuulivoimalat toivottavat tulijat tervetulleeksi sisäänkäynnin yläpuolella.

Myös aamiaistarjonta on uudistunut ja listalta löytyy paljon vegeystävällisiä vaihtoehtoja: vihersmoothieita, raakapalleroita, avokadoleipiä, granolajugurttia, luomukahvia, teetä, mehuja, jne.  Nammm! Menkää oikeasti paikan päälle ja huomaatte eron vanhaan.

Uudistuksista puheen ollen: Blogini saa lähipäivinä täysin uuden visuaalisen ilmeen ja olen siitä NIIN innoissani. Uskon, että sinäkin tulet tykkäämään tästä uudistuksesta. Vihdoinkin saan modernit ja hyvännäköiset kotisivut!

Arvostan suuresti kommenttiasi!