Kalevala Korun naistenpäivähaaste ja uudet korut!

Olin aamulla 80-vuotiaan Kalevala Korun lanseeraustilaisuudessa Why join the navy…-ravintolassa Annankadulla. Nautimme herkullista aamiaista ja kuulimme ainutlaatuisesta koruyhteistyöstä. Kuvanveistäjä Kim Simonssonin ja kultaseppä Kirsti Doukasin yhteistyönä toteutettu Sylkevä tyttö -korusarja kannustaa kaikki naisia toimimaan oman mielensä mukaan, rajoittumatta tytöille asetettuihin perinteisiin normeihin. Kirsti Doukasin Lätäkkötyttö on pienoisveistos, jota voi käyttää myös koruna. Tyttöhahmo toimii riipuksena ja kullattu alusta rintaneulana. Mitä mieltä olette rohkeista koruista? Aika puhuttelevia, vai mitä? Sylkevä tyttö ei siis kannusta sylkemään kaduilla, vaan on on symboli itsenäiselle tytölle ja naiselle, joka ei alistu vallitseviin normeihin. Itselläni se hieman vaatii totuttelua, lätäkkötytön muotokielen allekirjoitan välittömästä ja tunnistan siitä itseni lapsena ja nyt. 

Kalevala Koru on muuten yrityksenä täysin naisvaltainen ja he toivat tämän esiin ylpeydenaiheena, kuten pitääkin. Lisää tietoa tästä 80-vuotta täyttäneestä kotimaisesta yrityksestä löydät täältä. Hyvä naiset ja ihanaa naistenpäivää kaikille! 

Vasemmalla sylkevä tyttö ja oikealla lätäkkötyttö.

Ihana chiapuuro mustikoilla ja banaaneilla oli juuri se, mitä tähän aamuun kahvin lisäksi tarvitsin!

Herkullisia hedelmiä. Tuovat väriä tähän Suomen harmaaseen maaliskuuhun.

Kirsti Doukasin Lätäkkötyttö on pienoisveistos, jota voi käyttää myös koruna. Tyttöhahmo toimii riipuksena ja kullattu alusta rintaneulana.

Ja sitten se haaste kaikille naisille, erityisesti teille rakkaat blogini lukijat. Kalevala Koru haastaa Sinut kertomaan, miten Sinä olet rikkonut naiseuteen liittyviä normeja. Voit jakaa oman tarinasi
somessa #uskallavain ja #kalevalakoru. Jokaisesta somessa jaetusta kuvasta ja tarinasta Kalevala Koru lahjoittaa 1 euron Tyttöjen talo -toimintaan aina 2000 e saakka. Tyttöjen talo on paikka, jossa tytöt ja naiset saavat tukea omaan naiseksi kasvuunsa ja tulevat nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Kerätyillä varoilla tuetaan vapaaehtoisen koulutusta toimintaan. Haaste on voimassa 22.3. 2017 saakka.

Arvostan suuresti kommenttiasi!