Kiitos palautteesta ja päivän asu!

Kiitokset kaikille ihanista palautteistanne koskien matkaani Algeriaan ja lapsuuden kokemuksiani ruskeana tyttönä Suomessa. Se oli hyvin henkilökohtaista ja mietin pitkään, koska uskallan tuon tarinan kertoa. Nyt tuntui oikealta hetkeltä painaa enteriä ja kertoa tarina maailmalle. Olen saanut pelkästään postiviista, hämmentynyttäkin palautetta mm. vanhoilta koulukavereilta. Aihe on synnyttänyt paljon tervetullutta keskustelua. Pakolaisvirtojen myötä aihe on Suomessa ja koko maailmassa todella ajankohtainen ja ristiriitainen. Moni tutuistanikaan ei voinut käsittää, että olen kokenut rasismia lapsuudessani, koska he eivät sitä ole itse nähneet tai harjoittaneet. Voin taata, että sinisilmäisenä suomalaislapsena ei voi ymmärtää, miltä tuntuu olla se huutomerkki, jolta aina kysytään, mistä olet kotoisin. Se keskustelu menee suurin piirtein näin.

X: Mistä olet muuten kotoisin?
Minä: Ööh, täältä Helsingistä.
X: Niin mutta mistä aluperin olet?
Minä:No, täältähän minä.
X: Ajattelin vain, kun et näytä suomalaiselta. Onko jompi kumpi vanhemmistasi ulkomailta, mistä?
Minä:(Tämä oli kysymys, johon en pienenä tyttönä osannut kunnolla vastata, vaan menin lukkoon.)Vastasin, että isäni on rankalais-algerialainen(hänellä todella on sukujuuria Ranskassa ja oli mukava pehmentää tuota algerialaisuutta, joka monelle on liikaa. Italia tai Espanja olisi helpompi hyväksyä).
X: Aa, no se selittääkin, olet niin eksoottisen näköinen. Oletko käynyt paljon Algeriassa, puhut varmaan ranskaa, jne.
M: En ja en…(näin siis lapsena, nythän voin sanoa siellä käyneeni, kieltä osaan kouluranskan verran).

Eikä siinä mitään. Ei vaan ole Suomessa syntyneenä suomalaisena aina niin kivaa tulla määritellyksi vain ja ainoastaan eksoottisen näköisenä. Mitä kautta teitä on muuten määritelty, olisi kiva kuulla teidänkin kokemuksistanne? Onko ulkonäössänne ollut jotain leimaavaa/huomiotaherättävää tai ehkä jotain muuta, mikä on tehnyt teistä huutomerkin? Jatketaan keskustelua. Ja siirrytään kevyempään aiheeseen, eli esittelen nyt yleisön pyynnöstä päivän asuni. Se on mielestäni naisellinen ja mukava. Mekon päälle voi heittää esim mustan Biker-takin ja on valmis kevätkaduille!(Ei siis Suomessa toki vielä, mutta vaikka Barcelonassa, jonne lennähdätn huomenna pitkäksi viikonlopuksi.)

Mekko Esprit, legginsit Indiska, kengät Samsoe&Samsoe, laukku Karl Lagerfeld.

Tyyli takaapäin.

Edestä. Aurinkolasit Versace.
Asusteet. Noi kengät ovat superhyvät jaloissa. Ja NET-A-PORTERista tilattu eilen saapunut laukku on ihanaa pehmeää vasikannahkaa, jonne mahtuu vaikka ja mitä.

2 Comments

 1. Aki Karjalainen
  26 huhtikuun, 2017 / 12:25 pm

  wow sopii sulle

  • Mia Malmi
   26 huhtikuun, 2017 / 12:28 pm

   Kiitos! 🙂

Arvostan suuresti kommenttiasi!