Kostealla lounaalla viinimoguli Miguel Torres Jr:n kanssa!

En ole suuri viinintuntija, ystävä kyllä. Hyvä viini yhdistettynä oikeanlaiseen ruokaan on suuri nautinto. Siispä on sanomattakin selvää, että nautin suuresti eilisestä lounaasta viiniyrittäjä Miguel Torres Jr:n seurassa. Torres on suurin espanjalainen viinibrändi ja heillä on viljelmiä muun muassa Barcelonan lähellä sekä Chilessä. Suku täyttää tänä vuonna jo 137 vuotta ja viininviljelyn juuret ulottuvat aina 1600-luvulle saakka.

Suomalaisillekin erittäin tuttu Torres-viini on siis ollut viiden sukupolven ajan saman suvun hallussa. Helsingissä piipahtanut Torres nuorempi sai neljä vuotta sitten isältään johtajan paikan ja on luotsannut viinejä kohti suurempia saavutuksia. Torres on muun muassa Euroopan suurimman orgaanisen viinin tuottaja. He näkevät myös paljon vaivaa rakentaessaan entistä ekoystävällisempiä viininviljelytapoja. Eli ovat edelläkävijöitä tässäkin suhteessä.

Torres on valittu useissa äänestyksissä maailman arvostetuimmaksi viinibrändiksi ja siitä Torres on toki mielissään. Äänestyksissä taakse ovat jääneet monet tunnetut ranskalaiset viinitalot.

Torres kiitteli myös suomalaisia, sillä suvun viinejä on juotu maassamme jo yli 40 vuoden ajan. Ehkä tunnetuin Torres viini on Sangre de Toro, jonka muovihärät olivat nuoruudessa kova juttu. Olenpa kuullut kollegoiden lastenkin leikkivän niillä. 

Viking Linen Mariellalla(laivan ollessa satamassa) nautittiin Torresin uutuusviinejä sekä laivan kevätmenu. Osa vieraista söi sorsaa, itse valitsin kala-kasvisvaihtoehdon ja sain lautaselleni nieriää. 
Jälkiruuaksi oli juustoja ja pähkinöitä. Maistelimme yhteensä 4-5 Torres-viiniä. 
Ehdoton suosikkini oli kesällä Alkoihin ja laivoile tuleva pirteä Vardon Kennett-cava.

Miguel Torres Jr. työpaikallaan. Torresin viinitila sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta.

Ah, mitä maisemia! Sain muuten kutsun tutustumaan viinitilalle, kun olen ensi viikolla Barcelonassa viikonloppureissulla. 
Torresia myydään 150 maassa ja se kuuluu maailman 10 arvostetuimman viinibrändin joukkoon.
Torresin hyväntekeväisyysrahasto auttaa maailman orpolapsia.

Arvostan suuresti kommenttiasi!