Paras antiage-shampoo ja hoitoaine!

Hiukset vanhenevat siinä missä ihokin. Itseltäni olen toistaiseksi löytänyt vasta muutaman harmaan, joten saldo ei ole paha. Itse asiassa haluaisin vanhentua niin, että joku päivä tukkani olisi sellainen upean hopeanharmaa kuin vanhoilla viisailla intiaaninaisilla.

Hiuksia ikäännyttävät esimerkiksi aurinko, ilmansaasteet, stressi ja dieetit. Vanheneminen näkyy sekä hiuksen ikänä että ihmisen oman iän mukanaan tuomina muutoksina. Esimerkiksi kolmenkympin tienoilla hiukset alkavat muuttua hormonien vaikutuksesta. Ikääntymisen merkkejä ovat harmaantumisen lisäksi tukan oheneminen, vahingoittuneet tai pörröiset hiukset sekä kaksihaaraiset. 

Ensimmäinen askel ongelmien ratkaisuun on selvittää hiuspohjan kunto. Jos päänahka voi huonosti, hiuksen kasvu tyrehtyy heti alkuunsa. Esimerkiksi kuivuus kiristää ihohuokosia niin, ettei hius pääse kasvamaan kunnolla. Föönaus ja suoristus toki kuluttavat tukkaa, mutta ovat turvallisia oikeiden lämpösuojien kanssa. Kovakourainen tupeeraus sekä hiusten harjaus märkinä taas saavat tukan venymään ja lopulta katkeamaan. Hius ei pysty uudistumaan kuten iho, joten vauriot jäävät näkyviin.

Hyvä uutinen on se, että hiuspohjan saa hengittäväksi syväpuhdistavalla sampoolla ja/tai naamiolla. Sitä kannattaa käyttää kerran kuussa. Näin tukasta saa pois kaikki kertyneet ainejäämät. Niitä löytyy useista merkeistä. Oma suosikkini on kotimainen Biozell.

Onneksi keinoja tukan suojaamiseen on monia. Yksi hyvä ovat anti aging -hoitotuotteet. Ne jakautuvat kahteen luokkaan: vahinkoa hoitaviin ja ennaltaehkäiseviin. Tuotteet kosteuttavat hiusta ulkoisesti ja silottavat sen pintaa. Ne myös puhdistavat tehokkaasti muotoilutuotteiden ainejäämiä.

Nytpä esittelen teille omat antiage-lempparini. Caviar-sarjan ylelliset Replenishing Moisture Shampoon ja -hoitoaineen.

Shampoo ja hoitsikka noin 40e/kpl. Molemmat sisältävät UV-suojan ja Color Hold-värisuojan. Ne ovat hyvin riittoisia, koska et tarvitse kuin pienen nokareen per pesukerta. Löydät esim. Stockalta.

Vastaa