Täydellisten aurinkolasien metsästys!


Kesä tulee ja monella edessä on taas täydellisten aurinkolasien metsästys. Tämä postaus on tehty yhteistyössä Instrumentariumin kanssa. 

Pyöreäkasvoiselle – kuten minulle – sopivien lasien metsästys on aina haastavaa. Täytyy olla kokoa ja mielellään kissamaista kaarevuutta, niin huomio keskittyy kasvojen yläosaan.

Pyöreät kasvot tunnistaa muuten siitä, että kasvojen korkeus ja leveys ovat lähes samanmittaiset. On täyteläiset posket ja pyöreähkö leukalinja. Olen klassinen esimerkki.

Pyöreäkasvoinen kaipaa siis suorakulmaisia ja kapeita linjoja, koska ne luovat soikeamman vaikutelman kasvoille. Kehykset saavat olla aavistuksen leveämmät kuin kasvojen levein kohta. 

Kannattaa välttää pyöreitä kehyksiä. Esim. ns. Lennon-lasit näyttävät kasvoillani niin koomisilta, etten voi kuin nauraa – tai itkeä.

Suurin kaikkien aikojen aurinkolasi-idolini on tietenkin Audrey Hepburn ja hänen legendaarinen lookinsa elokuvasta Aamiainen Tiffanylla. Hän oli kaunis ihminen niin sisäisesti(Unicefin monivuotinen lähettiläs)kuin ulkoisesti.

Tutustuin BID-päivässä Instrussa myytävään Heritagen Spectacles of time -mallistoon ja pääsin poseeraamaan nämä 60-lukua henkivät jättilasit päässäni.Heritage on Italialainen kehys- ja aurinkolasibrändi, joka edustaa ajatonta tyylikkyyttä. Brändin perustana on aito käsityötaito, ainutlaatuiset yksityiskohdat sekä tekninen viimeistely. Mallisto on yhdistelmä nostalgiaa ja modernia muotokieltä. Malliston kehykset ja aurinkolasit on kaikki valmistettu Italiassa kuuluisalla Mazzuchellin tehtaalla. 

Vinkki: Hiekasta ja vedestä heijastuva auringonvalo lisää entisestään altistumista UV-säteille, joten aurinkolasit ovat tarpeen varsinkin rannalla.
Kuva: Sanni Riihimäki.

Instrun pisteellä BID-päivässä. Suosikkilasini olivat nämä.

Katso hauska video pisteeltä täältä.

Tässä eräät lempilasini, Karl Lagerfeldit.

Vastaa