Wernerissä syömässä!

Pääsin eilen tutustumaan ravintola Werneriin Bulevardilla. Ravintola toimii WSOY:n kirjakaupan entisissä tiloissa Ruttopuiston kupeessa.  Heti sisään tullessa tuli hyvä fiilis. Tarjoilijoita oli tarpeeksi ja meidät ohjattiin heti pöytään. Alkujuomat ilmestyivät nopeasti ja kun kävi ilmi, että seurueemme tarvitsee 8 paikkaisen pöydän 7 hengen sijasta, sellainenkin järjestyi nopeasti. Keittiössä paloi avotuli ja herkulliset tuoksut kiirivät ravintolasaliin saakka. 

Wernerin tilat ovat avarat ja toimivat ja lisäksi kadun puolella on 30-paikkainen terassi. Puna-valkoinen laattalattia, skandinaavisen vaalea sisustus, farkkuasuiset lukuisat tarjoilijat, se avotuli keittiössä, sekä jättikokoiset Riedelin 001-lasit pöydissä ovat kaikki silkkaa plussaa.

Mutta parasta silti oli RUOKA. Se oli nimittäin yksinkertaisesti hyvää ja sitä oli tarpeeksi. Osa seurueestamme tilasi maistelumenun, jota ravintola suosittelee ja jossa voi jakaa annoksia useamman ruokailijan kesken. Itse kun en punaisesta lihasta enää välitä, niin kallistuin ala carten puolelle.

Werner on lihansyöjän taivas: Pihvit ovat  kuulemma 4-5 viikkoa riiputettuja luullisia naudan pihvejä, joiden valmistus vie 45 minuuttia. Annoksesta tulee kahdelle – ja luuttomia paloja  paistellaan myös yksinäisille nautiskelijoille. Lihansyöjäraatimme mukaan myös ravintolan tartarpihvit ovat kokeilemisen arvoisia.

Mutta listalla on onneksi paljon muutakin. Ehdoton suosikkimme alkupaloista oli avokado-endiivisalaatti, jossa oli lisukkeena suussa sulavaa fetaa. Lisäksi talon pehmeä, ruskistetulla voilla sivelty perunarieska vei kielen mennessään. Pääruokani avotulella hiillostettu lohifilee grillatun parsan ja salaatin kera oli taivaallista. Seurueemme lihansyöjän ylistivät talon omatekosta makkaraa. Voin kertoa, että nälkä lähti ja ähky tuli, mutta hyvällä tavalla. Viinit olivat myös mainitsemisen arvoisia. Loppulasku yllätti positiivisesti. Hinta-laatusuhteesta annan 9/10.
En ala tässä koko ruokalistaa luettelemaan, menkää itse ja kokekaa. Suosittelen lämpimästi.

Talon omia makkaroita alkupaloina.
 Pöytä koreana. Ja ne Riedelin lasit!
Rieska ei näytä niin hyvältä kuin se maistuu.

Menussa löytyy. 
Lohiannos, jonka aion mennä uudelleen syömään. Seuraavaksi istumme terassilla.

Vastaa