Aikuisten ystäväkirja: 15 sekalaista faktaa minusta!

Minäkin toteutan tämän hauskan blogihaasteen kun kerran kaikki muutkin. Tämä on mielestäni hauska idea, jossa oppii toisista ja miksei itsestäänkin uusia puolia. Heitän samalla blogihaasteen eteenpäin aikuisille bloggaajakavereilleni Business woman Helsinki -blogin Pialle sekä Fab 40something -blogin Marjukalle. Ja tietenkin kaikille teille ihanat lukijat! Tehkää vaikka oma versio tästä FB:hen, kun kaikilta ei varmaankaan löydy omaa blogia. Nautitaan tästä(kin) koleasta heinäkuun päivästä!

AIKUISTEN YSTÄVÄKIRJA

 

Nimeni on: Mia Sophia Malmi. Äidin äidin tyttönimi oli Pihljerta, mikä tarkoittaa Nuolisydäntä ja on siksi musta tosi romanttinen.

Voisin vaihtaa sukunimeni joskus Pihljertaksi ja alkaa käyttää toista nimeäni(Sophia).

Jotkut tosin kutsuvat minua: Midiksi(Olin -96-97 tyttöbändi Plussassa, jossa nimeni oli Midi. Se oli jo ylä-asteella lempinimeni.  XL5:n Mica c:llä oli saman tuottajan(Kristian Maukonen) neronleimauksia. No, se oli sitä aikaa se. Jumalainen ysäri, ah! Mua on kutsuttu myös Miumauksi, mikä oli aika hellyyttävää(ex-työpaikassani Aller Julkaisuissa).

Olen syntynyt vuonna 1972 eli olen siis mielestäni 40+. Fyysisesti tunnustan tämän, koska kremppaa jos toista pukkaa päivittäin, henkisesti olen ihan pentu ja hyvä niin.

Lapsuuskotini langallinen numero: 09738059. Hyvin muistin. Toi loppuhan oli se ”nollaviisysi”, jonne sai soitella ja kysellä, että ”kuka tuli”? Tämän muistanevat vain ikätoverini.  Ja hyvä niin. 😀

Pienenä olin varma, että minusta tulee isona: Oopperalaulaja tai kirjailija. Myös näyttelijän ammatista ehdin haaveilla, mutten uskaltanut ihan Teatterikorkean pääsykokeisiin. Ylioppilasteatterin pääsykokeissa käväisin, mutta karsiuduin ensimmäisten joukossa. Ajattelin aina, että saan kaksi lasta, tytön ja pojan. Standardi. No, elämä ei useinkaan mene niin kuin suunnittelee, mikä voi olla ihan hyväkin asia.

Mutta isona minusta tulikin: Toimittaja, joka on tehnyt 3 kirjaa. Ja maailman ihanimman tytön äiti.

Täydellinen puoliso: Täydellisiä ihmisiä/puolisoita ei ole, mutta itselleni täydellinen on oma puolisoni, joka jaksaa seistä rinnallani minua tukien ja kuunnellen. Hän on paras ystäväni ja elämänkumppanini. Onhan meillä omat kivikkomme, lähinnä arkiset jutut. Mutta perusasiat ovat kunnossa: Luottamus, kunnioitus, ystävyys, intohimo. Rakkaus on vuosien myötä muuttanut muotoaan monesti, mutta vain vahvistunut. Ja hän saa minut nauramaan. Se on kuulkaaa tärkeää.

Itsehän olen täydellinen, mutta exieni mielestä saatan olla: Kostonhimoinen? Koska ensimmäisen poikaystäväni jättämisen jälkeen(hän petti minua), kostin ja hän kyllä ansaitsi sen. Tosin olemme tavanneet vuosia sen jälkeen ja hän myönsi olleensa K-pää. En väittänyt vastaan. Koska anteeksi voi antaa, mutta ei unohtaa.

 

 

Jos saisin lisää tunteja vuorokauteen: Halailisin enemmän lastani ja miestäni.

Harrastan nyt: Bloggailua ja lukemista. Yritän myös aloittaa laulutunnit taas vuosien tauon jälkeen. Elokuun alussa on eka kokeilutunti uuden open kanssa. Ja espanjantunnit myös!

Parin lasillisen jälkeen perjantai-iltana kuuntelen Spotifystä: Vain elämää -hittejä ja laulan mukana! 😀

Noloin tv-ohjelma josta pidän: Pakko varmaan vastata tähän Kauniit ja Rohkeat. Sen juonenkäänteet ovat jo niin uskomattomia, että se lähentelee taidetta.

Bravuurini keittiössä (viinin lipittämistä ei lasketa): Olen aika laiska kokki, mutta perusjutut, kuten makaroonilaatikot ja lasagnet pyöräytän kyllä. Haluaisin oppia tekemään algerialaista perinneruokaa. Rakastan kyllä(yleensä muiden tekemää) hyvää ruokaa.

Melkein hävettää kertoa, mutta itken aina kun: Kyynelkanavani ovat aina viritettyinä, olen todellinen itkijänainen, kun sille päälle satun. Eli liikuttava kohtaus tosi-tv-sarjassa riittää. Se aamuisin Neloselta tuleva eläinlääkärisarja, jossa jouduttiin tänään lopettamaan koira, sai padot aukemaan.

Lapsuuteni lempilelu: Barbiet, pullukkaponit(MLP)ja Pink Panther -pehmo, jonka ristin Valdemariksi ja ripustin seinälle naulaan.

Lempilelu nykyään: Kännykkähän se taitaa olla.

No niin, teidän vuoro!

2 Comments

 1. Mysterious M
  heinäkuu 20, 2017 / 11:38 am

  Kivoja juttuja ja yhdyn niin tuohon kyynelehtimiseen, sillä sitä harrastan minäkin ja usein nolostutan oman teinin:) Niin, olen se bloggari, jonka kanssa juttelit Oasis ystävämyynneissä ja nyt kun palasin reissulta, yritän käydä blogeja läpi, mitä jäi matkan aikana lukematta!

  • Mia Malmi
   heinäkuu 20, 2017 / 11:47 am

   Moi, muistan sut kyllä hyvin. 🙂 Mikä sun blogin nimi oli? Ai niin, sutkin on nyt haastettu! 🙂

Vastaa