Voimavärinä punainen!

Punainen on minulle vahva ja voimauttava väri. Ystävieni mukaan se on minun värini, eli sopii kuulemma minulle harvinaisen hyvin. Tunnen oloni erityisen kotoisaksi ja naiselliseksi siinä. Se on myös agressiivinen ja vahva väri, joten kaikkiin mielialoihin se ei sovi. Esim. silloin kun haluaa sulautua massaan(never!)tai olla muuten vaan huomaamaton. Sisustuksessa en juurikaan käytä punaista, siihen se on liian hyökkäävä(paitsi pieninä ripauksina), mutta vaatteissa ja asusteissa sitäkin enemmän.

Vähän väritietoutta: Punaisen valon aallonpituus on noin 630–740 nanometriä. Sillä on kaikista näkyvän valon väreistä suurin aallonpituus, sillä pitkäaaltoisempi säteily on näkymätöntä infrapunasäteilyä.

Punainen liitetään mielikuvissa Aasiassa iloon, Euroopassa voimaan, rakkauteen, jopa intohimoon, vereen, aggressiivisuuteen tai jopa vaaraan ja kuolemaan. Punaista käytetään yleensä yhteyksissä, joissa halutaan herättää huomiota.

Aatteellisesti se on ollut aina poliittisen radikalismin tai jopa vallankumouksen väri. Myöhemmin se vakiintui sosialismin väriksi. Vasemmistolaisuuden tai vallankumouksen tunnuksensa on ollut erityisesti punainen lippu, mikä juontuu Ranskan suuren vallankumouksen ajoilta 1791.

Mikä on sinun voimavärisi?

Stokkan alessa Pinkon mekkoa sovittelemassa. Aika ihana. Jäi vielä mietintämyssyyn toistaiseksi.

 

Pinko on italialainen merkki ja tämä on kaksiosainen kietaisumekko. Voisi sopia kaverin häihin lauantaina.

Vastaa