Kaksi Kotimaata + Kirjamessujen tärpit!

Täällä Kirjamessujen lomassa fiilistelen neljättä kirjaani, joka kulkee työnimellä Kaksi Kotimaata. Kyseessä on keittokirja, jossa ulkomaiset juuret omaavat tunnetut suomalaiset kertovat suhteestaan molempiin kotimaihinsa sekä tietenkin paljastavat mehukkaimmat sukureseptinsä. Yhdet kuvaukset ovat jo takana ja aika monet edessä. Idea kirjaan on muhinut siitä saakka, kun vierailin ensi kertaa isäni kotimaassa Algeriassa, josta kerroin täällä.

Kumppaninani on pieni ja dynaaminen kustantamo, joka sanoo tekevänsä kaiken täydellä sydämellä ja siltä heidän tuotoksensa näyttävätkin. Uskon, että tällä kertaa kaikki tekevät parhaansa hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi. Kyseessä on siis ensimmäinen kirjani 8 vuoteen, joten voisi ehkä todeta, että jo oli aikakin. 

Neuvottelemme parhaillaan optiosta tehdä sama telkkariin. Mutta katsotaan, miten käy. Unelmia pitää olla. Tarvitsen teitä ihania ihmisiä tsemppaamaan, että jaksan vääntää nyt ensin tämän opuksen. 

Ja jollette vielä ole olleet, niin menkää tekin Kirjamessuille fiilistelemään tämän vuoden upeita kirjoja.  Messut ovat avoinna tänään lauantaina klo 10‒20 ja sunnuntaina klo 10‒18. Lavalla ovat mm. Miki Liukkonen, Jenni Haukio, Koko Hubara, Tuomas Kyrö, Lenita Airisto, Anna-Leena Härkönen, Kjell Westö, Matti Rönkä, Peter Franzén, Ella Kanninen, Kaari Utrio, Paula Noronen, Kai Sadinmaa, Esko Valtaoja, Aku Louhimies, Antti Tuuri sekä satoja muita. Samalla kannattaa piipahtaa myös Viini- ja ruokamessuilla, jossa on myös vaikka ja mitä!

Lauantain ohjelmasta itseäni kiinnostaa ainakin Dan Brown ja sunnuntaina puolestaan entisen kollegani Elina Järven ja Olga Poppiuksen upea kirja Elämäni ennen kuolemaa, jonka tiimoilta mm. Sofi Oksanen on tekijöitä haastattelemassa. Haluatko kirjailijaksi -pisteellä voi käydä tapaamassa ja haastattelemassa isoimpia kustantajia. Otan mukaan tyttäreni, koska kirjamessuilla on paljon ohjelmaa ja kivaa myös lapsille. Ja metrilakua, tottakai!

Nämäkin ihanuudet ovat kirjassa mukana. Eli  kaupppiaspari Michele-Murphy-Kaulanen ja Sampo Kaulanen. Mintun afroamerikkalaiset juuret ovat Los Angelesisssa, josta hän muutti 8-vuotiaana Suomeen.

Vastaa