Miksi valitsemme lähes aina saman lomakohteen?

Terveiset lokakuisesta Espanjasta! Täällä syksyn merkit huomaa siitä, että tuulee hieman enemmän kuin kesällä ja päivä on hitusen lyhyempi. Silti täällä tarkenee vallan mainiosti t-paita päällä myös iltaisin. Jotkut kyselevät meiltä, miksi lähes aina valitsemme Marbellan, kun lähdemme lomalle? Miksi emme halua kokea joka kerta jotain uutta?

Ne, jotka meidät tuntevat, tietävät vastauksen: Se on kuin tulisi omaan kotiin, kesämökille. Kaikki on tuttua ja silti sopivan eksoottista. 4,5 tunnin lennon jaksaa istua, kun tietää, että perillä odottaa ”maanpäällinen paratiisi”. Läheisen tennisklubin ja sen ravintolan työntekijät ilahtuvat meidät nähdessään ja toisinpäin. Vaihdamme kuulumiset, kuten olemme tehneet jo seitsemän vuoden ajan. He tuntevat tyttäremme, joka oli nelikuinen vauva, kun ensi kertaa tänne matkustimme. Lähikauppamme tarjonta ylittää aina odotukset: Leipä on tuoksuvan tuoretta, marjat ja hedelmät kypsiä ja herkullisia ja loppulasku saa hymyn kuulille. Se on noin puolet halvempaa kuin Suomen kauppalasku. Tiedämme mihin mennä, kallista loma-aikaa ei mene kartta kädessä ihmettelyyn. Lapsellamme on luotettava hoitopaikka argentiinalaisessa perheessä, jossa on koiria ja lapsia ja joka mahdollistaa meidän kahdenkeskisen aikamme. Ja tämä lempeä sää, joka hellii pimeästä pohjolasta tulevan kankeita jäseniä ja kalpeaa hipiää. Se korjaa, se  parantaa, se uudistaa. Ja sitten on se ikuinen toive, että joku päivä…tämä olisi pysyvämpi asuinpaikka.

Täällä on suomalainen koulu(jossa on myös erityisopetusta), sekä toki kansainvälisiäkin opinahjoja. Lumi puhuu jo vähän espanjaa ja mekin sitä opiskelemme. Kielen omaksuminen auttaa ymmärtämään kulttuuria, joten se kannattaa. Ainoa asia, mitä en täällä ymmärrä ovat härkätaistelut. Onneksi ne varmaan kielletään pian kokonaan, monessa paikassa ovatkin jo kielletty ja tuo julmaakin julmempi perinne saadaan loppumaan. Lisäksi tänne on jo moni kaveri muuttanut, joten ystäviäkin olisi valmiina. Toki meillä on Suomessa asiat hyvin töiden ja kavereiden suhteen, mutta meillä on myös yksi elämä, joten miksi ei voisi kokeilla, missä olisi onnellisimmillaan.

Tiedän, että onnellisuus on olotila, ei paikkasidonnainen asia. Mutta valo, lämpö ja kiireetön elämänrytmi myös luovat edellytykset onnellisuudelle. Miksi odottaa, että on eläkeiässä ja sitten, jos on vielä terve, vasta toteuttaa haaveensa?  Toki pitää olla mielekästä tekemistä ja siitä tässä varmaan onkin kysymys. Itse pystyisin työskentelemään jonkun verran täältäkin käsin, mutta miehelleni se on mahdotonta nykyisessä ammatissa.

Tässä siis niitä syitä, miksi aina valitsemme lomakohteeksi Marbellan. Nyt haluaisin tietää, mikä on sinun suosikkilomakohteesi ja miksi?

Arvostan suuresti kommenttiasi!