Miksi (lähes) aina Thaimaa?

Meiltä kysytään usein, että miksi valitsemme uudestaan saman jo moneen kertaan nähdyn lomakohteen? Emme tietenkään tee niin joka vuosi, mutta esimerkiksi täällä Thaimaassa meidän perhe on talvisin käynyt jo 7 kertaa. Ja tässäpä muutama syy siihen.

Phuket 2013.

Koh Chang 2015. 
Koh Chang 2017.

1. Tietää, mitä saa. Kun on kärvistellyt Suomessa pitkän kylmän syksyn ja talven, on mukava tietää, että perillä pitkän lennon jälkeen odottaa taatusti hyvä ruoka ja aurinkoinen miljöö.

2. Turvallinen kohde, jossa ihmiset ystävällisiä ja rehellisiä(kukaan ei yritä kusettaa hinnoissa yms, ainakaan omalle kohdalle ei ole koskaan sattunut ja yleisestikin siltä osin hyvässä maineessa).

3. Puhtaat rannat(kun tietää, mihin menee – suurin osa on). 

4. Takuuvarma aurinko vuoden ympäri(sadekausi päättyy useimmissa paikoissa viimeistään joulukuussa, mutta esim Koh Samuilla sataa nytkin koko ajan, täällä Koh Changilla taas ei.)

5. Aina uutta nähtävää. Esimerkiksi täältä Koh Changilta on erinomaiset yhteydet lähisaarille ja vaikka naapurimaahan Kambodzaan, jossa sijaitsee yksi maailman 7 ihmeestä, eli Ankor Watin temppeli.

6. Helppo liikkua. Thaimaan eri kohteiden välillä on helppo liikkua välimatkasta riippuen lentokoneella, linja-autolla tai veneellä. Saarikohteisiin pääsee näppärästi laivoilla ja veneillä, kun taas mantereella sijaitseviin kohteisiin kannattaa lentää tai vaikka körötellä bussilla.

7. Letkeä meininki. Jos nimenomaan hakee täydellistä nollausta, on Thaimaa se paikka. Kaikkea löytyy helposti. Esimerkiksi urheilumahdollisuuksia, lasten aktiviteetteja, hierontoja ja kauneushoitoja piisaa, ja voi keskittyä lomailuun.

Eräs sukulaismieheni sanoi joskus, että ”mitä Thaimaassa ei ole, sitä ei tarvitse.” Se oli aika osuvasti sanottu.

Vastaa