BLOGIHAASTE: 3 HYVÄÄ ASIAA!

Pupulandia-blogissa oli tämä inspiroiva postaus, jonka idean ostin välittömästi. Positiivisen ajattelun voimaan kun aina kehotetaan luottamaan, niin ehkä, jos kaivan kolme hyvää asiaa päivistäni, työstäni, sekä minusta itsestäni, tulen itsekin paremmalle tuulelle.

Paljon on vastoinkäymisiä ollut viimeisen puolen vuoden aikana, mutta uskon, että kaikella on merkityksensä ja joskus sen tajuaa vasta myöhemmin. Työrintamalla on ollut vastoinkäymisiä esimerkiksi Kaksi Kotimaata -kirjaprojekti on toistaiseksi jäissä. Kaikki varmasti muistavat myös paniikkihäiriön puhkeamisen kesällä,(voin sen asian suhteen muuten hyvin nykyään, mutta olen tullut varovaiseksi, etten kuormita itseäni tilanteilla tai ihmisillä, jotka voisivat viedä asioita väärään suuntaan). Lisäksi toivumme yhä lapseni parhaan ystävän menettämisestä/hänen äitinsä määräämästä leikkikiellosta, josta kerroin täällä.

En tavallaan tykkää valittaa, kerronpa vaan, miten asiat juuri tällä hetkellä ovat. Ensi viikolla tai ensi kuussa ne voivatkin olla jo aivan toisin. Eli message on NEVER EVER GIVE UP! Vastonkäymiset voi kääntää voitoksi ja bensaksi omaan tekemiseensä. Sitä paitsi pohjalta on hyvä ponnistaa. 🙂

Ja onneksi mulla on tämä blogi ja teidän ihanat ihmiset siellä ruudun toisella puolella. Eli tästä vuodesta on TULTAVA parempi, sovitaanko niin?


KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVISSÄNI


Vapaus

Välillä teen töitä kelloa vilkuilematta ja välillä taas pidän spontaanisti vapaapäivän keskellä viikkoa, eikä keneltäkään tarvitse kysellä lupia. Vapaus tuo myös vastuuta. Välillä on vaikea potkia itseään tekemään mitään järkevää, jollei ole määrättyä deadlinea, ja välillä taas työt kasaantuvat ja pitää sanoa itselleen, että kone pois, on muutakin elämää. Onneksi jo lapsen kouluajat rytmittävät elämää niin, että tulee nukuttua säännölliset yöunet eikä voi valvoa fiiliksen mukaan ja nukkua puoleenpäivään. No, ehkä viikonloppuisin joskus… Olisi varmaan lähestulkoon mahdottomuus mennä takaisin 9-17 töihin, mutta never say never sillekään.

Inspiraatio

Sekä toimittajan työssä että blogia kirjoittaessa työ ja vapaa-aika sekoittuvat iloisesti. Tekisin muutenkin monia asioita, joita teen nyt työn merkeissä, joten enpä voisi paljon parempaa tilannetta kuvitella. Inspiraatio pitää ikävä kyllä löytää myös hetkinä, jolloin sitä ei yksinkertaisesti ole ja tekisi mieli työntää pää pensaaseen – pysyvästi. 

Perhe


Ilman sitä ei olisi mitään. En pysty kuvittelemaan elämääni ilman meidän kolmen koplaa. Olen alkanut vastoinkäymisten myötä arvostaa perhettä vielä enemmän. Koska loppukädessä vain se merkitsee. Ja korostan, että perhettä voi olla monenlaista, esimerkiksi ystävät voivat olla jollekin se perhe. Ja sitten joskus…pomoni ei koskaan tule tuomaan kukkia haudalleni, vai miten se meni?  


KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA
Tarmokkuus
Tartun asioihin empimättä. Saman asian kääntöpuoli on, että olen hyvin, hyvin kärsimätön. Ja joskus toimin ennen kuin ajattelen. Olen herkkä innostumaan asioista ja joskus lupaudun juttuihin mukaan, ennen kuin olen kunnolla punninnut koko kuvaa. Toisaalta ikä on tuonut luottoa siihen, että asiat menevät juuri kuten niiden pitää. Mitään ei voi pakottaa ja kaikki tapahtuu ajallaan. Viime kädessä aika moni juttu on asennekysymys ja omaa ajattelua on mahdollista muuttaa ja kehittää.
Heittäytyminen

Olen vuosien varrella oppinut tarttumaan hetkeen, juttelemaan tuntemattomille, sekä heittäytymään tilanteiden ja tunteiden vietäväksi. Yleensä kaikesta seuraa positiivista, jollei muuta, niin hyvät naurut. Itselleen nauramista olen opetellut ja mielestäni kehittynyt siinä huikeasti angstisesta nuoruudesta tähän päivään.

Herkkyys

Olen itkupilli, joka saattaa liikuttua kyyneliin missä vain. Joskus ilosta, joskun surusta. Tunnen empatiaa ja ymmärrystä muita kohtaa löydän myös vahvan intuition ja kyvyn aistia muiden ihmisten tunnetiloja. Herkkyys on vahvuutta. Äitiyden myötä herkkyyteni tosin on kasvanut aivan uusiin ulottuvuuksiin. En voi lueka tai katsoa mitään lehdestä/telkkarista/netistä, missä on kärsiviä lapsia. Syyrian sodasta, Afrikan nälänhädästä tai Pohjois-Koreasta uutisvirrassa tulviva materiaali ovat hyviä esimerkkejä.KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI


Antoisa työ

Rakastan kirjoittamista ja toimittajan työtä, se on parasta maailmassa. Siinä saa kokea monta elämää yhden elämän aikana.   Blogin kautta olen myös saanut mahdollisuuksia nähdä ja kokea monia ainutlaatuisia asioita ja niistä tunnen valtavasti kiitollisuutta.
Itsensä kuuntelu

Olen oppinut kuuntelemaan itseäni kaikessa rauhassa. Mitä minä oikeasti tarvitsen voidakseni hyvin? Ja ennen kaikkea, mitä en tarvitse. Tarvitsen ainakin paljon rakkautta, naurua, happea, musiikkia, unta, hyvää ruokaa…perusjuttuja.


Ystävät ja läheiset

En tiedä, missä olisin ilman perhettä ja ystäviäni enkä voi kuin kiittää, että olen saanut elämääni niin paljon hienoja ihmisiä. Tärkeille ihmisille pitäisi järjestää enemmän aikaa.


KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA

Matkat

Palasimme vuoden alussa Thaimaasta ja nyt suunnittelemme ensi talven matkoja. Meksiko on vahva vaihtoehto. Jos sulla on vinkkejä Meksikoon, niin laita ihmeessä viestiä joko tähän alle tai meilitse. Kesäkuu menee Espanjassa tutussa ympäristössä ja kielikylvyssä. Keväällä joku lyhyt kaupunkiloma  olisi nasta.

Unelmat

Unelmien eteen pitää tehdä työtä. Paljon on matkan varrella tapahtunut. Olen toteuttanut unelmiani, mutta paljon myös jäänyt toteutumatta. Ei saa jäädä tuleen makaamaan. Pettymyksistä selviää ajattelemalla, ettei tuo tai tuo ehkä ollutkaan minua varten, ja että jotain parempaa on tulossa. Uskon, että sinnikkyys palkitaan, luovuttaa ei saa koskaan.

Nautiskelu

Tavoitteenani on tänä vuonna nauttia elämästä täysillä, nähdä ystäviä, käydä ulkona syömässä, lukea paljon kirjoja, käydä enemmän taidenäyttelyissä, elokuvissa ja teatterissa sekä jatkaa espanjan opiskelua, jota harrastamme koko perhe, Lumikin.

KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI

Säännöttömyys


Yksi parhaista jutuista blogin kirjoittamisessa on se, että se kannustaa jatkuvasti olemaan luova ja innostaa haistelemaan uutta, sekä tarkkailemaan ympäristöä luovuuden lasien läpi. Kukaan ei määrittele ulkopuolelta sisältöäni, kirjoitan juuri siitä, mistä kulloinkin haluan. Kaupalliset yhteistyöt ovat toki erikseen, mutta niistäkin valikoin vain omaa kiinnostuspiiriäni sekä arvomaailmaani tukevat kamppikset. Varmaankin olisi kaupallisesti järkevää rajata sisältö tiettyihin aihepiireihin, mutten halua rajoittaa itseäni.


Arkisto


On siistiä, että blogin kautta minulla on kuin elävä arkisto omaan elämääni yli viiden vuoden ajalta. Se on kuin päiväkirja, johon en kuitenkaan laita ihan kaikkea… Tuntuu uskomattomalta, mikä määrä ajatuksia ja kuvia menneiltä vuosilta on blogiin tallennettu.


Ihmiset

Olen saanut blogin kautta upeita ihmisiä eläämääni ja kohdannut kohtaamaan toinen toistaan lahjakkaampia ja inspiroivampia tyyppejä. Olen myös saanut vaihtaa ajatuksia lukemattomien tuntemattomien ihmisten kanssa siellä ruutujen toisella puolen. Vuorovaikutus ihmisten kanssa. Se on kaikkein parasta bloggaamisessa.


KOLME BLOGGAAJAA JOIDEN TOIVON VASTAAVAN KYSYMYKSIIN


Heitän haasteen Ladyofthemess-blogin Arjalle, jonka uskon ja tiedän pohtivan asioita monelta kantilta ja sydämen viisaudella.


Haluaisin myös kuulla Sharonin ajatuksia näistä teemoista. Terkut sinne reissun päälle!


Blogikollegani Pian ajatuksia elämästä ja bloggaamisesta olisi myös kiinnostavaa kuulla.

7 Comments

 1. Lady of The Mess
  helmikuu 26, 2018 / 3:37 pm

  Kiitos haasteesta ja tietenkin otan sen ilolla vastaan. Ja vastaankin jossain vaiheessa;)Kiva oli lukea näitä sinun hyviä asioitasi ja samalla oppia tuntemaan sinua taas hieman lisää. Ja moneen kohtaan voisin vastata aika lailla samoin – mutta yritän kyllä miettiä muitakin vaihtoehtoja;)Ihanaa viikkoa sinulle ja läheisillesi <3

  • Mia Malmi
   helmikuu 26, 2018 / 3:39 pm

   Kiitos Arja! Varmaan aika samankaltaisia monet onnenlähteet meillä ihmisillä. 🙂 Samaa toivotan sulle ja läheisille, eli ihanaa viikkoa! <3

 2. Melissa L
  maaliskuu 25, 2018 / 5:58 am

  Näitä on kiva lukea 🙂 Onnellisuus on aina itsestä kiinni.

 3. Ida // Mutsi ja Murupullat
  maaliskuu 25, 2018 / 6:24 am

  Positiivisuus postaukset on aina kivoja. Itsekin tein tämän taannoin ja siitä kyllä tuli itsellenikin hyvä mieli. 🙂

 4. DiaryOfShopaholic
  maaliskuu 25, 2018 / 8:20 am

  Ihanan positiivinen postaus, näitä on kiva lukea 🙂

 5. tuulanneli
  maaliskuu 25, 2018 / 10:22 am

  Tämä on ollut yksi lempparihaasteistani, johon olen itsekin vastannut.Positiivisuus on vain niin kantava voima elämässä!

 6. Sharon Rubanovitsch
  maaliskuu 27, 2018 / 3:46 pm

  Kiitos haasteesta Mia! <3 Koitan toteuttaa :>

Vastaa