Testissä talvishampoo + vinkit talvihiuksille!

No nyt on pakkassää parhaasta päästä! Auringonpaiste tekee ihmiselle NIIN hyvää. Talvella hiukset tosin käyttäytyvät eri tavoin kuin kesällä/muina vuodenaikoina. 

Ongelma: Sähköiset hiukset

Kuiva ilma sekä pakkanen lisäävät hiusten negatiivista sähkövarausta sekä ihon kuivumista. Mikä avuksi sähköisiin hiuksiin?

Sähköisten hiusten taltuttamiseen tulisi käyttää hoitoaineita, jotka sisältävät kationisia tensidejä. Näitä positiivisesti varautuneita yksiköitä sisältävät hoitoaineet taltuttavat hiusten negatiivisen varauksen, jolloin sähkövaraus neutralisoituu ja hius muuttuu taas helpommin käsiteltäväksi.

Hoitoaineella on siis äärimmäisen tärkeä merkitys paitsi hiusten kunnon kannalta, myös niiden käsiteltävyyden helpottamisessa. Useat hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovatkin nopea ja helppo tapa saada lentävät kutrit kuriin.

Sähköisyyttä poistava hiusharja on myös tärkeä apu leijaileville hiuksille, sillä väärin valittu harja voi jopa lisätä sähköisyyttä. Muun muassa luonnonharjasharja neutralisoi hiusten varausta ja näin ollen helpottaa hiusten käsittelemistä.

Myös muotoilutuotteiden valinnassa on syytä kiinnittää huomiota vuodenaikaan ja hiusten kuntoon. Valikoimissa on tänä päivänä tarjolla erilaisia muotoilutuotteita, jotka suojaavat hiusta talven aiheuttamilta rasituksilta myös ulkoilmassa.

Ongelma: Kuiva ja kutiseva päänahka

Talven tullen iho tuntuu usein kireältä ja kuivalta sekä hilseilee. Usein unohdetaan että hiki- ja talirauhasineen päänahka on aivan samanlaista ihoa kuin muuallakin kehossa. Päänahka kuitenkin jää usein vähemmälle huomiolle ja tuloksena on arka ja kutiseva hiuspohja.

Kuivaa hiuspohjaa on turha pestä vahvoilla shampoilla, jotka usein vain pahentavat tilannetta. Talvisen ilmaston aiheuttamaan kuivumiseen on syytä käyttää hoitavia ja hellävaraisia tuotteita, ja shampoita valittessa tulisikin muistaa oikean pH-arvon merkitys. Lähellä hiuksen ja ihon omaa pH-arvoa, eli noin 4,5–5,5, oleva pH ei horjuta ihon omaa kosteustasapainoa, eikä tee hallaa jo ennestään kuivalle hiuspohjalle.

Jokaisen päänahka oireilee eri tavalla, jolloin shampoot ja hoitoaineet tulisi valita tilanteen mukaan. Hyvä nyrkkisääntö on valita shampoo hiuspohjan ja hoitoaine hiusten kunnon mukaan. Tarjolla on kuitenkin myös paljon erilaisia hiuspohjaa hoitavia hoitoaineita sekä tehohoitoja ja hiusvesiä, jotka tehokosteuttavat päänahkaa ja helpottavat näin ollen ihon kireyttä sekä kutinaa.

(Vinkit: Suomen Hiusyrittäjät)

Konsultoi kampaajaasi

Hiusalan ammattilainen osaa auttaa sinua oikeiden tuotteiden valinnassa, jolloin pääset nauttimaan terveistä ja helppohoitoisista hiuksista sekä hyvinvoivasta hiuspohjasta myös talviaikaan.

Esimerkiksi Cutrin on kehittänyt talvihiuksille upean Lumi-sarjan, jonka nimestä tykkään aivan erityisesti <3. Ja testattuani sitä olen vakuuttunut siitä, että se sopii nimenomaan minunkin hiustyypilleni, joka on äidin peruja: pohjoismainen hius on ainutlaatuinen; ohut ja hento, mutta tiheä. Eli itsellänikin on paljon hiuksia, mutta ne ovat melko hentoja. Tuo shampoo antaa tukalle sopivaa karheutta ja tekee siitä tuuhean ja terveen oloisen. Tykkään! Kysy lisää kampaajaltasi, näitä tuotteita saa vain salongeista.

Tyrninsiemenöljy ravitsee hiuksia ja palauttaa niiden pehmeyden ja kiillon. Öljyn sisältämät antioksidantit auttavat suojaamaan hiuksia ulkoisilta stressitekijöiltä. Innovatiivinen Cold Protection Complex suojaa hiuksia ja hiuspohjaa lämpötilanvaihteluilta. Sisältää UVA- ja UVB -suojan.


Sea buckthorn seed oil nourishes hair, restoring their softness and shine. Its antioxidants help to protect hair from external stress factors. Leaves hair easier to manage and comb and provides antistatic effect. Innovative Cold Protection Complex protects scalp and hair from temperature fluctuations. Contains UVA and UVB protection.

Omia huomioita Lumi-shampoosta ja -hoitoaineesta:

1. Shampoo vaahtoaa sopivasti, ei liian vähän tai liikaa.
2. Hoitoaineen annetaan vaikuttaa 1-3 minuuttia. Itse käytän sitä saunassa. Se tekee tukan kiiltäväksi ja hoidetun oloiseksi. 
3. Puhdas ja hoidettu tunne kestää useamman päivän, hiuksia ei siis tarvitse pestä joka päivä ainakaan, jollei hikoile välissä voimakkaasti.
4. Hiukset eivät sähköisty pakkasenkaan ansiosta.
5. Miellyttävä raikas tuoksu.
6. Hiuspohjakin voi hyvin.
7. Riittoisat pakkaukset.
8. Paras nimi. 🙂

Vastaa