Marimekon FW18 Pariisissa!

Marimekon syksyn ja talven 2018 vaatemallisto esittäytyi Pariisin muotiviikolla sunnuntaina 4. maaliskuuta 2018. En valitettavasti päässyt paikan päälle, mutta sain nämä Mohamed Khalilin upeat kuvat julkaistavaksi blogissa. En todellakaan odota syksyä, vaan KEVÄTTÄ ja KESÄÄ, mutta on kiva kurkistaa jo nyt, mitä Suomi-muodilla on tarjottavanaan ensi syksynä.

Marimekko usein mielletään vieläkin mummovaatteiksi, tai monilla tulee mielikuva Marimekosta keski-ikäisten mammojen vaatettajana. Itse koen Marimekon olevan varsinkin tänä päivänä nuorekas ja raikas ja kaiken ikäisille sopiva.

Puhuin aiemmassa postauksessani värien vaikutuksesta. Mistä voikaan saada enemmän iloa arkeen, kuin sujauttamalla aamulla töihin lähtiessä värikkään, graafisen, persoonallisen ja mukavan vaatteen päälleen? Vielä kun sen voi yhdistellä oman maun mukaan vaikka minkälaisiin sukkahousuihin ja asusteisiin fiiliksen mukaan. Iloista värileikkiä voi korostaa yhdistelemällä rohkeasti mitä erilaisempia printtejä keskenään. 

Uusi syys- ja talvimallisto on syntynyt Suomen talvisten maisemien ja Lapin eksotiikan innoittamana. Kokoelmalle ominaisia ovat modernit kansanperinteen inspiroimat leikkaukset, rikas värimaailma sekä uusien painokuvioiden ja ikonisten arkistokuosien välinen vivahteikas vuoropuhelu. Marimekon nykysuunnittelijoiden Paavo Halosen ja Kustaa Saksin kuviot muodostavat hienon vuorovaikutteisen kokonaisuuden yhdessä Maija Isolan ja Vuokko Eskolin-Nurmesniemen 1950- ja 1960-luvuilla luomien kuosien kanssa. 


Omat suosikkini FW18-mallistosta ovat ehdottomasti ylisuuret kaulahuivit eri materiaaleissa sekä nuo leveälahkeiset punaruskeat nahkahousut sekä ylipitkät mustat samettihousut. Maija Isolan ja Vuokko Eskolin-Nurmesniemen upeat printit mekoissa toimivat myös aina. 
Mikä on sinun kaikkien aikojen suosikkikuosisi Marimekolta? Mulla on sisustuksessa mm. Kaivo, Unikko, Oodi ja Siirtolapuutarha ja pukeutumisessa Lokki, Helokki, Kultarikko…myös yksiväriset paidat, mekot ja housut ovat mieleeni.

Upeaa aurinkoista talvikeskiviikkoa just sulle!

 

Tämä on ykkössuosikkini uudesta mallistosta.

Myös tämän tunikan voisin pukea päälleni koska vain. Sen voi yhdistää monenlaisiin kenkiin. Itse valitsisin paksupohjaiset platformit tai mustat sirot saappaat. Myös korkkarit toimivat aina.

Wau!

Marimekko järjesti Pariisin-presentaation yhdessä Cliniquen kanssa. Tammikuussa 2018 yritykset julkistivat Marimekko for Clinique -sarjan, joka sisältää Marimekon ikonisin kuosein kuvioituja Cliniquen kauneudenhoitotuotteita.

Tyylikäs asukokonaisuus tämäkin. Paita ja huivi 10+.

Tykkään yli kaiken noista ylisuurista kaulahuiveista.

Vastaa