Miksi aina Marbella?

Saamme usein vastata ihmetteleviin kysymyksiin, että miksi palaamme kerta toisensa jälkeen samaan lomakohteeseen tänne Marbellaan. No, tässäpä niitä syitä.

– Olemme käyneet täällä siitä saakka, kun Lumi oli 4kk ikäinen. Koko perheellemme paikka on kuin toinen koti, rakas ja turvallinen.

– Olemme luoneet täällä pitkiä ystävyyssuhteita paikallisten kanssa ja moni ystävämme on viime vuosina muuttanut tänne Aurinkorannikolle. Seuraa ei siis koskaan puutu, kun tänne tulee.

– Lumi on pienestä pitäen käynyt hoidossa samassa argentiinalaisperheessä. Heillä on kaksi koiraa, kissa ja kolme lasta. Lumi viihtyy mainiosti ikäisensä Martina-tytön seurassa, vaikkei (vielä)puhu espanjaa. Lapsilla on oma kykynsä kommunikoida, ja jos heillä synkkaa, niin siihen ei kieltä tarvita.

– Tällä kertaa Lumi käy 5 päivän ajan suomalaista ”kesäkoulua”, jossa opitaan muun muassa ohjaamaan/editoimaan videoita. Aika ei siis käy hänelläkään pitkäksi eikä tarvitse katsella meitä vanhuksia aamusta iltaan.

– Haluamme joskus viettää täällä tulevaisuudessakin aikaa ja antaa hänelle lahjaksi yhden maailman puhutuimmista kielistä. Opiskelemme koko perhe espanjaa. Lumi ymmärtää/puhuu koko ajan enemmän ja saa hyvää harjoitusta/kielikylpyä, kun täällä on. 

– Sää on tietenkin ihana lähes aina eli valoa ja lämpö ei puutu. Ruoka on tuoretta ja taivaallista, hedelmät, marjat ja vihannekset, kala ja pihvi(kuulemma, itsehän en punaista lihaa enää syö) oikeasti maistuvat joltain. 

– Marbella on kalliimpi kuin muu Aurinkorannikko, ja se näkyy laadussa. Kaljaturisteja eikä ruuhkia ole, vaan kaikkialla on silmiähivelevän kaunista ja tunnelma on hienostunut sekä palvelu pelaa. Toisaalta täällä ärsyttää nähdä jotain superrikkaita hienohelmoja, jotka ovat täysin vieraantuneita todellisuudesta kauneusleikkauksineen, ferrareineen ja puudeleineen. He saattavat myös kohdella muita ylemmyydentuntoisesti, vaikka oikeasti kyse lienee omasta huonosta itsetunnosta, joka perustuu täysin siihen, että on (liikaa) rahaa. Surullista. Pidän enemmän maanläheisestä menosta, olenhan kuitenkin Kallion kasvatti. Suurin osa täälläkin on siis tietenkin ihan mukavia, mutta joukkoon mahtuu aina kaikenlaista. 

– Ylipäänsä hymy ja valmius keskusteluun on espanjalaisilla herkemmässä, mutta nämä ovat kulttuurieroja eikä saa yleistää. Suomessakin kasvaa uusi kansainvälinen sukupolvi, jolla ei mene enää sormi suuhun missään tilanteessa.

– Urheilemme täällä enemmän kuin kotona koskaan. Pelaamme ulkona tennistä ja kävelemme paljon. Olemme käyneett samalla tennisvalmentajalla jo 8 vuoden ajan, joten hän todellakin osaa meitä valmentaa ja olemme vuosien varrella myös ystävystyneet.

– Täältä löytyy aina uutta nähtävää, kun ottaa auton alle ja lähtee kiertelemään rannikkoa. Historiallisia upeita paikkoja, kuten Sevilla, Gordobá, Rhonda, Granada jne…Ja jos haluaa käydä vaikka päivän verran Marokon puolella, se järjestyy helposti. Täällä on jokaiselle jotakin. Auton vuokraus on pop, julkisesta liikenteestä itselläni ei ole kokemusta, mutta olen kuullut sitäkin kehuttavan kyllä. Katso täältä laatimani pieni reittiopas Aurinkorannikolle.

– Aika ei tule pitkäksi, kun opiskelee Espanjaa paikallisen opettajan kanssa, urheilee, kiertelee lähikyliä, tapaa ystäviä ja lukee hyviä kirjoja. 

Mekot Marbellasta, Sadun lasit Chanel ja minun Dior.

Täydellinen rantapaita Klingeliltä, kengät Billi Bi Copengahen.

Chiringuitan ihanat tarjoilijapojat.

– Tänne kun tulee, niin loma on oikeasti lomaa, kun ei tarvitse ihmetellä, mistä löytää hyvän lähiravintolan – tai kaupan. Tietää, miten kaikki toimii. Tämä on kuin kesämökki ilman työleiriä.

– Töitäkin voi toki tehdä, jos siltä tuntuu ja aika käy pitkäksi. Juttuaiheita täällä riittää, enkä minäkään koko kuukautta laakereillani aio levätä, eli juttua pukkaa Espanjastakin.

 

– Seikkailulomat ovat sitten erikseen, niitäkin toki teemme. Nyt haaveilemme Etelä-Amerikasta tai Australian koralliriutoista. Ausseissa kävimmekin muutama vuosi sitten ja sinne pitäisi päästä uudelleen.

– Voimme kaikki täällä todella hyvin, ulkoilemme paljon ja nukumme paremmin kuin Suomessa. Tunti tennistä ilta-auringossa ja suihku päälle ja kylmä juoma käteen, niin parempaa fiilistä saa hakea.

-Pitkän tähtäimen haaveena on tulla joskus tänne pidemmäksi aikaa, ehkä jopa loppuelämäksi, kuka tietää. Mutta sitten, kun aika on oikea.

Arvostan suuresti kommenttiasi!