Testissä: Luomulaatuiset lisäravinteet!

Olen nyt testannut luonnollisia lisäravinteita ja vitamiineja valmistavan Terranovan uutuustuotteita kesän ajan. Näitä olen testannut:

– Hyaluronihappo – ihon kosteuttamiseen sen kosteutta sitovien ominaisuuksien vuoksi
– Pii (silica) – hiuksille, kynsille, iholle ja suolistolle
– Mushroom Synergy – Immuniteetin tueksi, stressiin
– Easy Iron Complex -raudansaantiin.
– Q10 – Soluenergian aineenvaihduntaan, aivojen ja sydämen terveydelle.

Voi olla yhdistelmä lomaa, aurinkoa ja näitä, mutta olen tuntenut itseni elinvoimaisemmaksi kuin koskaan. Erityisesti haluan suositella tätä rautavalmistetta:

Kuvaus: Terranova Easy Iron Complex on rautabisglysinaattivalmiste turvaamaan raudan päivittäistä saantia. Rauta edistää mm. immuunijärjestelmän normaalia toimintaa ja tukee veren normaaleja hemoglobiinitasoja. Rauta myös auttaa vähentämään väsymystä ja uupumusta. Terranova Easy Iron on hyvä valinta koko perheelle ja erityisesti naisille, kasvaville nuorille sekä kasvissyöjille ja vegaaneille. Ei sisällä lisäaineita tai säilöntäaineita.

Tuotetta saa muun muassa Yliopiston Apteekeista.

Kokemus: Olen kokeillut lukuisia rautavalmisteita ja usein ongelmani on ollut juuri tuo raudan imeytymättömyys. Rautatabletit joko maistuvat helvetin pahoilta tai eivät yksinkertaisesti pysy sisällä/laittavat vatsan sekaisin. Pakko sanoa, että tämä todella imeytyy ja olen siitä iloinen. Ja todisteena siitä: Keväällä hemoglobiiniarvoni olivat laskeneet ja nyt kun kävin uudelleen mittauttamassa, niin ne olivat taas normaalit. Varastoraudasta en osaa vielä sanoa, mutta ainakin yleinen jaksaminen on ollut parempi.
Lisäplussaa tulee tuotteen vegaanisuudesta ja halvasta hinnasta. 50kpl/11e.

Tässä vielä yleistä tietoa raudanpuutteesta:

Raudanpuutteen syyt

Keho saa rautaa ruuasta. Liha, munat, kala ja lehtivihannekset ovat hyviä raudan lähteitä. Jotta kehosi saisi riittävästi happea, se tarvitsee hemoglobiinia sisältäviä veren punasoluja. Hemoglobiini sitoo ja kuljettaa happea kehossa. Jos et saa riittävästi rautaa, punasoluja syntyy vähemmän, mikä puolestaan vähentää kehon hapensaantia. Kehon raudantarve on suurimmillaan nuoruudessa, raskauden ja imetyksen aikana tai silloin, kun olet menettänyt verta. Terveet aikuiset miehet saavat yleensä riittävästi rautaa ruuasta. Heillä todetaankin harvoin raudanpuutetta. Heidän kehonsa rautavarastot kattavat useiden vuosien tarpeen, vaikka raudansaanti loppuisi.

Naisen keho puolestaan menettää rautaa kuukautisten, raskauden ja imetyksen yhteydessä. Siksi naiset kärsivät useimmin raudanpuutteesta, ja he saattavat tarvita ylimääräistä rautaa ravintolisän muodossa.

Vaihdevuodet ohittaneet naiset ja aikuiset miehet voivat myös joissain tapauksissa kärsiä raudanpuutteesta. Tämän taustalla voi olla vatsan tai suoliston verenvuoto esimerkiksi mahahaavan, suolistosyövän, tulehduksellisten suolistosairauksien tai sydämen vajaatoiminnan yhteydessä. Joissain tapauksissa myös ikääntyneet henkilöt voivat kärsiä raudanpuutteesta. Raudanpuute voidaan jakaa kahteen ryhmään:

Absoluuttinen raudanpuute Jos kehosi on käyttänyt kehon rautavarastoja liikaa, ne ovat puutteelliset tai lähes tyhjät. Tätä kutsutaan absoluuttiseksi raudanpuutteeksi. Matala hemoglobiini tarkoittaa, että varastosi ovat olleet tyhjät jo pitkään. Diagnoosi vahvistetaan mittaamalla ferritiinin määrä veressä.

Funktionaalinen raudanpuute Voit kärsiä raudanpuutteesta, vaikka kehon varastoissa olisi vielä rautaa. Tätä kutsutaan funktionaaliseksi raudanpuutteeksi. Tämä on yleistä tulehdussairauksien ja munuaissairauksien yhteydessä. Funktionaalisen raudanpuutteen yhteydessä raudan imeytyminen suolistossa on häiriintynyt, ja keho ei pysty hyödyntämään varastoitua rautaa. Funktionaalinen raudanpuute todetaan yleensä verikokeella, joka mittaa rautakylläisyyttä.

Testaa, kärsitkö raudanpuutteesta

Et aina tunnista oireita, sillä keho voi sopeutua raudanpuutteeseen. Myös täysin terveet henkilöt voivat kärsiä raudanpuutteesta. Syynä voi olla, että saat liian vähän rautaa ruuasta tai menetät suuria määriä rautaa kuukautisten, verenluovutuksen tai onnettomuuden yhteydessä.  Raudanpuutteen syynä voi olla myös vatsa- tai suolistosairaus, tulehdustila tai munuaissairaus. Raskauden aikana raudanpuute lisääntyy. Raudansaanti ja varastointi hidastuvat ajan myötä – molemmat tekijät voivat olla raudanpuutteen taustalla.

Tunnistatko itsesi joistain alla olevista väittämistä?

Tunnen oloni väsyneeksi ja voimattomaksi
Minua huimaa
Hengästyn helposti
Minulla on sydämentykytystä
Minulla on päänsärkyä

Korvissani suhisee

Jos tunnistat itsesi yllä olevista väittämistä, saatat kärsiä raudanpuutteesta.

On tärkeää, että selvität asian lääkärin kanssa. Ota siis yhteyttä terveyskeskukseen, jos epäilet kärsiväsi raudanpuutteesta. Raudanpuuteanemia häviää useimmilta muutaman viikon hoitojakson jälkeen. Jos raudanpuutteen taustalla on sairaus, lisähoito saattaa olla tarpeellinen.

Lähde: Nettiterveys

Vastaa