Huulet kuntoon – 5 vinkkiä!

Syksy ja puhurit tulevat ja huulet ovat kovilla. Onneksi huulia voi pehmentää ja hoitaa asianmukaisilla vinkeillä ja tuotteilla. Tässä viisi vinkkiä huulille:

1. Lopeta huulten nuoleminen

Huulten nuoleminen on huono asia kahdesta syystä:

1. Huulissa on joko erittäin ohut tai täysin puuttuva ulkoinen suojakerros, mikä saa ne reagoimaan herkästi kosteuden puutteeseen. Sylki haihtuu huulista nopeasti ja jättää huulet entistä kuivemmiksi.

2. Huulten nuolemista tulisi välttää myös syljen koostumuksen vuoksi. Sylki on nimittäin osa ravinnon sulatusjärjestelmää ja sisältää paljon entsyymejä, joiden tarkoitus on pilkkoa ruoka-aineita. Ikävä kyllä, herkät huulet ovat myös alttiita tälle ruoansulatustoiminnolle ja liiallinen sylki huulissa voi aiheuttaa huulten halkeilemisen.

2. Käytä oikeanlaista huulivoidetta

Kaikki huulivoiteet ja – rasvat eivät ole yhtä hyviä. Mikäli huulesi ovat hyvin kuivat, tarvitset lisää kosteutta sekä suojaa antavaa huulivoidetta. Sen lisäksi, että voiteessa tulisi olla vähintään aurinkosuojakerroin 15, sen olisi hyvä sisältää mehiläisvahaa, fenolia tai vaseliinia. Mikäli huulesi ovat kipeät, on voiteessa hyvä olla muun muassa kamferia ja mentolia helpottamaan oloa.
Lisää huulivoidetta useasti, mutta säästeliäästi. Huulivoidetta kannattaa laittaa ennen nukkumaan menoa, erityisesti jos hengität suun kautta nukkuessasi.

3. Syö rautaa

Jos mikään tavanomaisista keinoista ei auta halkeileviin huuliisi saattaa kyseessä olla ravitsemuksellinen puutostila. Yksi näistä voi olla raudan puute, eli pahimmassa tapauksessa anemia. Halkeilevat huulet ovat vain yksi raudan puutteen oireista, joita ovat muun muassa väsymys, heikotus, huimaus, päänsärky, rytmihäiriöt ja keskittymisvaikeudet.

Hyviä raudanlähteitä ovat muun muassa vähärasvainen liha, kuivatut pavut ja hedelmät, kananmunat sekä jotkin kala- ja äyriäisruoat. Kannattaa myös kokeilla siemeniä, pähkinöitä, pinaattia, herneitä, parsakaalia sekä kokojyvätuotteita. Katso hyvä vegaaninen rautavalmiste täältä.

4. Vältä B-vitamiinien puutosta

Kuten raudankin kohdalla, halkeilevat huulet voivat kertoa esimerkiksi B12-vitamiinin puutteesta. Muita oireita ovat huimaus, nopea syke, kuume, merkittävä painonlasku, väsymys, sekavuus, masennus, ruokahalun puute ja huono aineenvaihdunta. Käytä siis B-vitamiinilisiä tai ota syö paljon B-vitamiinia sisältäviä ruokia. Mikäli raudan ja B-vitamiinien lisääminen ei riitä, yritä lisätä muitakin ravintoaineita ruokavalioosi. Nestemäinen E-vitamiini voi toimia myös hyvänä tehohoitona huulille. Avaa kapseli ja sivele sitä rohtuneille huulille.

5. Hoida tulehdukset ajoissa

Joskus halkeilevien huulten hoitoon ei ole muuta keinoa kuin lääkärissä käynti. Mikäli huulesi aukeavat jatkuvasti huulipielistä, vaikka olet kokeillut kaikkia mahdollisia kotihoitokeinoja, on syytä hakeutua lääkäriin. Halkeilevat huulipielet ovat nimittäin otollista alustaa erilaisille bakteereille ja sienille, mitkä voivat vain pahentaa tilannetta. Yleensä halkeileviin huuliin löytyy apu kotikonstein, mutta välillä on syytä ottaa yhteyttä ammattilaisiin jos tilanne ei parane omin avuin.

Lähde: Discovery Health

Vannon korealaisen kosmetiikan nimeen, erityisesti nämä Kocostarin naamiot ovat omaa luokkaansa. Arvoin näitä heinäkuussa ja voin jatkossa arpoa lisääkin, koska kysyntää tuntui olevan.

Ruusuilta tuoksuvat KOCOSTAR Lip Mask -hydrogeelinaamiot kosteuttavat huulia tehokkaasti. Huulinaamiossa käytetty ruusu-uute kirkastaa ja kosteuttaa ihoa sekä lisää ihon elastisuutta. Täydellinen tuote käytettäväksi kylminä vuodenaikoina rohtuneille huulille.

Voit tilata naamiot nyt -20 prosentin alennuksella Elevenin verkkokaupasta.

Tästä Oh Yeahh -merkkisestiä sävyttävästi huulirasvasta on tullut toinen ikisuosikkini, jota kannan käsilaukussa mukana. Se ei ole liian punainen, mutta antaa sopivasti ilmettä ja potkua meikkiin.
Ja mikä parasta, tämä kekseliäs huulivoide sisältää sisältää HBC – Happiness Boosting Complex ® -yhdistelmän. Se sisältää serotoniinin eli elimistön luontaisen ”hyvän mielen hormonin” esiastetta tryptofaania. Huulivoiteessa on suojakerroin SPF 15. Koostumus on ihanan ravitseva ja huulia hellivä. Ai että, kun pääsisi pussailemaan – vaikka koiraa!

Ohh Yeahh -huulivoiteen löydät esim Sokoksen verkkokaupasta.

 

 

GRIFFONIA SIMPLICIFOLIA – afrikkalainen kasvi, jonka siemenet sisältävät jopa 20% serotoniinin esiastetta tryptofaania
KIIVI-UUTE – vitamiinipitoinen ja ihoa ravitseva
KAAKAO – antioksidanttinen, ihoa kosteuttava ja hoitava.

Vastaa