Mitä kehopositiivisuus minulle merkitsee + päivän asu!

Nyt on jauhettu tovi kehopositiivisuudesta ja se tuntuu todellakin jakavan ihmisiä moneen leiriin.

Itse ilmiöhän on alunperin positiivinen. Koska somessa elävät ne pahimmat trollit ja sheimaajat, on hienoa, että juuri sieltä nousee tällanen vastakulttuuri vallitseville kauneusihanteille, joka käsittääkseni on sen kautta löytänyt tiensä myös muuhun mediaan.

Moni näkee asian niin, että kehopositiivisuus tarkoittaa ylipainon ihannointia ja tavoittelua. Näin ei varmaankaan ole. Olen käsittänyt, että kehopositiivisuus tavoittelee laihduttamisen sijaan elämänmuutoksia ja itseinhon sijaan itsensä hyväksymistä.
Tavoitteena on antaa kaikkien kehojen näkyä ja murtaa yhteiskunnan luoma epärealistinen kauneusihanne.

On todella ristiriitaista, miten yhteiskunnassa puhutaan naisen kehosta: Useimmat lehdet sisältävät laihdutusohjeita, dieettivinkkejä sekä muuta sisältöä viitaten painon pudotukseen ja siihen ettei nainen voisi (muka) olla tyytyväinen omaan kokoonsa / kehoonsa. Lisäksi kuinka moni nainen käy puntarilla, puristelee inhoten omia vatsamakkaroitaan, valikoi syömisiään, valittelee painoaan, on tyytymätön kehoonsa ja tekee sitä näkyvästi ja äänekkäästi myös lastensa edessä. Miten nuoret tällaisessa ympäristössä kasvaen uskoisivat, että minä riitän tämän kokoisena kuin olen?

Itse olen päättänyt, etten valita ääneen painostani tai puhu laihduttamisesta tyttäreni kuullen. Vasta lapsensaannin myötä lopullisesti selätetty syömishäiriöni istutettiin päähäni jo ala-asteella, kun kuutosluokalla silloinen paras ystävä sairastui.

Nykyään, vaikken tietenkään ole täysin tyytyväinen vartalooni, olen päättänyt hyväksyä sen. En jaksa tapella painovoimaa vastaan, se voittaa kuitenkin lopulta. En ole luovuttanut, ehei. Huolehdin itsestäni parhaani mukaan, käyn jumpassa, liikun luonnossa, venyttelenkin. Mutta samalla tiedostan, että vartaloni menettää kimmoisuuttaan iän myötä. En voi näyttää samalta kuin pari- tai kolmikymppisenä, eikä tarvitsekaan. Elämän jäljet saavat näkyä.
Vartaloni on palvellut minua uskollisesti, miksi vihaisin sitä?
Se on kantanut ja synnyttänyt lapsen, lihonut, laihtunut, venynyt, kestänyt urheasti kaiken, vaikka välillä olen sitä kaltoin kohdellutkin.(Esimerkkinä syömishäiriöt. Se on ystäväni, ei viholliseni ja siksi rakastan sitä sellaisena kuin se on.

Ja olen sitä mieltä – lyhyesti ja ytimekkäästi – että jokaisen keho on jokaisen oma asia. Piste.

Kehopositiivisuus-idolini Jenny Lehtinen kiteytti asian näin:

Mulle kehopositiivisuus on periaate siitä, että ihan jokainen keho juuri sellaisena kuin on, juuri nyt, on yhtä arvokas ja jokaisellaon oikeus elää elämäänsä omassa kehossaan siitä nauttien ja iloiten.Ja tässä ei ole mitään MUTTA-lausekkeita. Jokaisen kehon arvo on koskematon ja loukkaamaton, ihan riippumatta siitä onko keho vammainen tai vammaton, minkä värinen tai kokoinen tahansa. 

Kehopositiivisuus ei vaadi ihmistä olemaan terve tai elämään terveellisesti tai laihduttamaan tai lihomaan tai juoksemaan maratonia tai mitään. Ihmisellä on oikeus elää elämäänsä ilman ulkopuolisten arvostelua, ja ilman minkäänlaista selitysvelvollisuutta olemuksestaan.


Sitten kun tämä vielä oikeasti menisi ihmisille kaaliin, ja ihmiset oppisivat olemaan arvostelematta toinen toisiaan, meillä kaikilla olisi aika paljon parempi olla.


Sillä tää nykyinen terveysfasismi ja läskivaino ei vahingoita ainoastaan lihavia, vaan ihan kaikkia. Meillä suomessa jo 20% 5-vuotiaista pikkutytöistä on tyytymättömiä kehoihinsa. Siis pienet tytöt, joista harva osaa edes lukea, osaa jo kertoa, että he ovat vääränlaisia.

Siksi kehopositiivisuus on tärkeää. Että jokainen saisi olla sellainen kuin on.

Kävin tänään Oasiksen Showroomin ystävänmyynneissä hypistelemässä syksyn ihanuuksia. Mukaan tarttui muun muassa tämä maailman mukavin Rainbow-mekko -20 prosentin alennuksella. Löydät sen normihintaisena täältä. Katso mun instastoorista, miten mekko käyttäytyy liikkuessa.

Toimi pian, sillä nämä viedään käsistä! Kuvat: Pia Lehto-Halonen.

 

Kiinnitä huomiosi vyötäröllä olevaan mielenkiintoiseen kiinnitys -yksityiskohtaan, jolla voit säädellä vyötärön leveyttä vartalollesi sopivaksi ja muotojasi imartelevaksi.

 

Mekon materiaali on jämäkkää, laskeutuvaa trikoomaista kangasta, joka ei paina eikä purista päällä. Yhdistä farkkutakin tai nahkarotsin kanssa ja valitse kengät tilanteen mukaan, juhlavimpien korkkareiden ja rouheimpien bootsien välillä.

 

 

 

 

8 Comments

 1. elokuu 29, 2018 / 6:14 am

  On hirmu tärkeää, että ihminen rakastaa itseään, vain sillä tavoin jos tulee muutoksia tai tekee elämänmuutoksen lopputuloskin on onnistunut. Jos asioita tekee muiden toiveesta, ei itseään pysty rakastamaan missään vaiheessa.
  Se on mun kehopostiivisuuden lähtökohta 🙂

  • malmimia
   Kirjoittaja
   elokuu 29, 2018 / 9:14 am

   Kyllä. siitähän kaikki lähtee, että hyväksyy itsensä ja rakastaa. Ei ole aina helppoa, mutta kannattaa, koska itsensä kanssa sitä elämänsä kuitenkin joutuu elämään. 😉

 2. elokuu 29, 2018 / 6:20 am

  Ompa tosi kiva mekko! Ihana leikkaus! <3

  • malmimia
   Kirjoittaja
   elokuu 29, 2018 / 9:13 am

   Kiitos! Juu, tämä leikkaus imartelee kyllä ja helman epäsymmetrisyys tekee jalatkin pidemmän näköiseksi. Lisää näitä!

  • malmimia
   Kirjoittaja
   elokuu 29, 2018 / 9:12 am

   Jee, just näin! 🙂

 3. elokuu 30, 2018 / 6:07 pm

  Aivan mahtava mekko ja väri! Sopii sulle tosi hyvin. Mulla on sama periaate kuin sulla. Tyttäreni kuullen en valita painostani, en haaveile dieeteistä yms. Näytän mallia liikkuvalla ja terveellisellä elämäntavalla. -Katta /Arki(paska)ruokaa

 4. tuulanneli
  elokuu 31, 2018 / 3:36 pm

  Aivan upea mekko ja todella kaunis tuo helmaosa! Kehopositiivisuus minulle on itsensä hyväksymistä juuri tälläisenä kuin olen!

Vastaa