Tyylitsekkaus: Kirjailija Laura Paloheimo!

Torstain tyylitsekissä on upea omaleimainen kirjailija Laura Paloheimo: nainen, josta ei väriä ja luonnetta puutu.


Vaatekaappini kulmakivet?
Olen rokokoohenkinen tyylikameleontti. Rakastan kaikkea näyttävää ja persoonallista. Olen varmaan edellisessä elämässä ollut joku venetsialainen kauppias, koska rakastan koristeellisuutta. Toisaalta myös selkeät linjat miellyttävät ja mustavalkoinen on lempiväriyhdistelmäni. Ostan paljon vintagea ja kierrätän ystävien kesken vaatteita. Tykkään myös ketjukauppojen tarjonnasta, mutta mielelläni tuunaan vaatteen omannäköisekseni. Olen luova pukeutuja.

Laukut vai kengät?
Sekä – että. En panosta merkkilaukkuihin -tai kenkiin. En usko, että tarvitsee olla kallista ollakseen hyvännäköistä ja toivon mukaan laadukastakin. Esimerkkinä tämä tyylikäs vintage-laukku, jonka löysin Roomasta 10 eurolla.

Tyyli-ikonini?
Iris Apfel, 97, on ikoni, sillä hän on tehnyt tyylistään taidetta. Hän on paras todiste siitä miten tyyli ilmentää ihmisen ainutlaatuisuutta.

Missä shoppailet?
Shoppailen mielelläni matkoilta, koska silloin voin paneutua siihen ajan kanssa. Ympäriltä katoaa kaikki muu, kun koluan aarreaittoja. Parhaat löytöni olen tehnyt Roomasta ja Espanjasta. Tyylin ei tarvitse olla kallista. Pitää pukeutua oman budjetin mukaan. Ostan rahoillani mielummin vapautta, eli matkustan ja koluan sitten vaikka kirppareita.

Mistä ammennat tyyli-inspiraatiota?
Seuraan suurten muotitalojen kuten Chanelin klassista tyyliä. Yksinkertaiset jutut, kuten korkkarit yhdistettynä mustaan pitkään neuleeseen ja rintaneulaan ovat aina muodissa.

Pahin tyylimokasi?
En tiedä, oliko se moka, mutta kultaisella kahdeksankymmentäluvulla olin ajan hengen mukaisesti pukeutunut vaaleanpunaiseen Snoopy-collegeen ja gollegehousuihin. Asun kruunasi painonnostajan vyö. Tukkani oli valkaistu ja takatukassa oli permis sekä neonvärisiä raitoja. Mokkasaappaat ja pinkki tikkiliivi täydensivät tyylin. Kävin paljon solariumissa, enkä käyttänyt ripsaria, mutta huulet olivat valkoiset.

Olen parhaimmillani? 
Kun saan ilmaista itseäni pukeutumalla. Tyyli on tapa puhua. Pyrin siihen, että kun menen ihmisten ilmoille, niin olemukseni keskustelee aina kyseisen tilaisuuden kanssa. Panostan juhliin, mutta arkena kuljen ilman meikkiä nuttura päässä. Villiinnyn väreistä: minulla on varmaan parisenkymmentä erilaista punaista mekkoa.

Tätä en pukisi päälleni mistään hinnasta?

Hotpantsit tai mikroshortsit eivät sovi ruumiinrakenteelleni. Ruskea väri ja suuret ruutukuosit eivät myöskään pue minua.

Mekko on Mallorcan-matkan heräteostos, johon olen tuunannut vyön. Punaiset korvikset Espanjasta ja laukku ja kengät Roomasta.

 

 

 

 

Vastaa