Vältä ruokahävikkiä!

Keskiviikkona vietettiin maailman ylikulutuspäivää. Se tarkoittaa, että ihmiset olivat kuluttaneet loppuun maapallon tänä vuonna tuottamat uusiutuvat luonnonvarat keskiviikkona, 1. päivä elokuuta. Maailman luonnonsuojelujärjestön WWF:n mukaan seitsemässä kuukaudessa on kulutettu luonnonvarat, joiden pitäisi riittää koko vuodeksi.

Maailman ylikulutuspäivä on laskennallisesti se päivä, jona ihmisten kulutus ylittää maapallon kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä. Nykyisellä tahdilla tarvittaisiin 1,7 maapalloa, jotta luonnonvarojen käyttö voitaisiin kattaa kestävästi. Ylikulutuspäivän ajankohta perustuu Global Footprint Network -tutkimuslaitoksen laskelmiin.

Maailmanlaajuisesti suurin syy ylikulutukseen on asumiseen ja liikkumiseen käytetty energia. Myös ruuantuotannon on merkittävä rooli. Eläinperäisen ruuantuotanto vaatii laajan maa-alan. Toinen suuri ongelma on liikenteen ja asumisen aiheuttamat kasvihuonekaasupäästöt.

Suomalaiset kuluttavat oman osansa maailman luonnonvaroista laskennallisesti nelisen kuukautta maailman keskiarvoa aiemmin. Suomalaisten kansallinen ylikulutuspäivä oli jo 11. huhtikuuta. Jos kaikki maailman ihmiset kuluttaisivat samaa tahtia kuin suomalaiset, tarvittaisiin 3,6 maapalloa, jotta kulutus olisi kestävällä tasolla.

Lähde: Yle.

Huhhuh, sanon minä! Siihen liittyen ajattelin vinkata mainiosta tavasta välttää ruokahävikkiä, joka on siis eräs suurimmista ongelmista.

Fiksuruoka.fi -verkkokaupassa kaikki tuotteet myydään 20-90% alennuksella. Tavaraa toimitetaan ympäri Suomea noutopisteille tai kotiinkuljetuksella. Ostamalla heiltä olet mukana vähentämässä ruokahävikkiä Suomessa, sillä tuotevalikoima koostuu lähinnä valmistajien, maahantuojien ja tukkureiden poistoeristä, jotka muuten olisivat vaarassa tulla poisheitetyiksi – melko fiksua!
Mitä mieltä olet tästä?
Luuletko, että tulisit käyttäneeksi tämmöistä palvelua?

Millaisen maailman haluamme jättää lapsillemme?

1 Comment

  1. Mia Malmi
    elokuu 6, 2018 / 8:27 am

    Tähän liittyen: Kirkon Ulkomaanapu avaa ensimmäisen hävikkiruokamyymälän 20.9. Kalasataman REDiin!

Vastaa