Mineraalimeikkiopas + alekoodi Elevenille!

Lupasin jokin aika sitten juttua mineraalimeikeistä.  Sain jokin aika sitten Eleveniltä testiin Bare Mineralsin Startet kitin, johon kuuluu primer, original-mineraalipuuteri, matte-mineraalipuuteri, aurinkomineraalipuuteri ja mineral veil eli sellainen väritön viimeistelypuuteri. Mukana tuli myös Bare Mineralsin oma suti, ja setissä oli myös kätevä meikkipussi peilillä. Luin aluksi käyttöohjeet tarkasti, jotta osaisin levittää meikin mahdollisimman hyvin.

Bare Minerals on täyden valikoiman värikosmetiikkasarja, joka perustuu puhtaisiin luonnon mineraaleihin. Puhtaat, korkealaatuiset mineraalit eivät sisällä säilöntäaineita, hajusteita, mineraaliöljyjä, synteettisiä väriaineita, parabeeneja tai muita kemiallisia aineita, jotka voivat aiheuttaa iholla ärsytysreaktioita.

Miksi juuri mineraalit?

Mineraalimeikit ovat puhtaisiin, jauhettuihin mineraaleihin pohjautuvia tuotteita, joissa tavanomaisista meikkituotteista tutut lisäaineet on jätetty pois kokonaan tai minimoitu.  Ainutlaatuiset luonnon mineraalit tekevät ihosta paitsi kauniimman näköisen, myös hoitavat sitä. Useilla mineraaleilla on tehokkaita, hoitavia vaikutuksia ja ne tuovat helpotusta ärtyneelle, kuivalle tai muuten oireilevalle iholle. Hellävaraisen koostumuksensa vuoksi ne sopivatkin kaikille ihotyypeille, myös herkälle sekä helposti ärtyvälle iholle.

Mineraalimeikkien salaisuus on yksinkertaisessa koostumuksessa: mitä vähemmän tuotteessa on erilaisia ainesosia (= ihoa potentiaalisesti ärsyttäviä kemikaaleja), sitä pienempi mahdollisuus, että iho ärtyy.

Jauhemainen mineraalipohja on ainesosiltaan kaikkein riisutuin ja hellävaraisin meikkipohja mitä iholleen voi laittaa.

Bare Mineralsin kabukisivellin on jämäkkä ja hyvä aloittelijalle.

Mineraalimeikkipohja suositellaan levitettävän iholle tiheällä, jämäkällä siveltimellä pyörittelevin liikkein, niin sanotusti buffaamalla. Buffatessa jauhetta mineraalit ikään kuin sulavat iholla ja tuntuma voi olla jopa kevyesti voidemainen. Toki mineraalipohjan voi levittää myös sivelemällä, kuten tavanomaisen puuterimeikkipohjan, mutta tällöin mineraalit eivät ”sula” ihoon yhtä tehokkaasti. Buffaus on ihanteellisin tapa levittää mineraalipohja, etenkin jos haluaa meikkipohjaltaan peittävyyttä.

Mineraalipohjan yhteydessä on suositeltavaa hankkia tarkoituksenmukainen sivellin, jolla varmistat parhaan mahdollisen tuloksen. Mineraalimeikin levitykseen käytettävää sivellintyyppiä kutsutaan yleisesti kabukiksi. Liian löysäharjaksisella siveltimellä pohjasta on vaikea rakentaa peittävää, joten kannattaa panostaa oikeanlaiseen siveltimeen. Bare Mineralsin starter kitissä se on mukana.

Kosteusvoiteen jälkeen levitä primer parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Jollei primeria löydy, voit myös levittää meikin suoraan imeytyneen kosteusvoiteen päälle, mutta parhaan lopputuloksen saat toki primerin kanssa.

Annostele mineraalijauhetta kerralla vain hyvin vähän, jauhe on riittoisaa. Ripottele jauhetta vaikkapa pakkauksen kanteen, pyöräytä sivellintä jauheessa ja kopauta ylimääräinen jauhe siveltimen pinnalta ennen kuin lähdet pyörittelemään sivellintä iholla. Lisää kerroksia tarvittaessa.

Muista ihon kosteutus ennen meikkipohjan levitystä. Anna kosteusvoiteen imeytyä kunnolla ennen mineraalimeikkipohjan laittoa. Tahmealle iholle mineraalipohja ei levity tasaisesti.

Jos sävyvalinta arveluttaa, valitse neutraali sävy. Ne sopivat useimmille. Starter Kitissä on kaksi sävyvaihtoehtoa, joista itse yllätys yllätys valitsin sen tummemman.  Muiltakin mineraalimerkeiltä saa onneksi tilattua edullisia näytekokoja, joiden avulla oma sävy löytyy parhaiten.

Ennen.

Jälkeen.

Mineraalimeikkipohja pysyy kauniisti kasvoilla. Vaikka se ei peitä tavallisen meikkivoiteen lailla, lopputulos pysyy kasvoilla pitkään. Meikkiä ei tarvitse koko ajan olla korjailemassa, eikä naama ala kiiltää. Ihohuokosia kumpikaan BM:n puutereista ei peitä, kuten ei myöskään se primer lupauksista huolimatta. Siksi laitan pahimpien laajentuneiden ihohuokosten päälle edelleen nuppineulanpään kokoisen tipan nestemäistä meikkivoidetta. Mahdollisten epäpuhtauksien päälle en kuitenkaan käytä mitään muuta kuin Bare Mineralsia, koska en halua tukkia ihoani ja pahentaa tilannetta. Mutta kaiken kaikkiaan näin kesän jälkeen, kun iho hehkuu vielä ruskeana, tämä riittää hyvin meikkipohjaksi.

Arkimeikkiin riittää BM:n original-puuteri. Purkki on todella riittoisa, ihan pieni määrä meikkipuuteria riittää koko kasvoille. Tuotetta voi käyttää halutessaan pelkästään t-alueella, ja poskiin. Kevyt pyöräytys riittää.

Aurinkopuuteri tuo kauniin luonnolliset varjostukset poskiin. Sillä saa muotoiltua kauniisti, kun piirtää ikään kuin 3 numeron peilikuvana ohimoilta leukaan.

Mineraalimeikin kanssa olo on itsevarma.  Tuntuu vapauttavalta olla  ilman paksua meikkikerrosta ja antaa ihon hengittää  enemmän. Se hehkuu luonnollisemmin, kun sitä ei ole tärkätty täyteen mömmöjä.

Onko teillä jo kokemusta mineraalimeikeistä? 

BareMineralsilta löytyvät niin meikkipohjat, poskipunat, siveltimet kuin meikinpohjustajatkin unohtamatta erikoisempiakaan tuotteita. Merkin suosituimpia tuotteita on Original-mineraalimeikkipohja(joka löytyy tuosta aloituspakkauksesta), joka jättää iholle raikkaan ja luonnollisen pinnan. Myös erilaiset punoittavalle, ärtyneelle tai epäpuhtaalle iholle suunnatut tuotteet ovat suosittuja: ihon sävyä neutraloiva Prime Time -pohjustaja tasoittaa ihon pinnan, Redness Remedy kadottaa punoituksen ja Blemish Remedy Foundation on paras ratkaisu kiusallisille näppylöille.

Suosittelen tätä Bare Mineralsin aloituspakkausta lämpimästi. Saat sen nyt  -20 prosentin tutustumishintaan Eleveniltä. Ja samalla voit shoppailla tällä CINCIN11 alekoodilla mitä vain Eleveniltä 11 prosenttia normihintaa halvemmalla. Huom! Koodi on voimassa vain 9.9. saakka, mutta saman alennuksen uudet asiakkaat saavat nyt tilaamalla Elevenin uutiskirjeen.

Tuotteet saatu pr-näytteinä.

Pakkauksessa on hyvät selkeät ohjeet. Paketin saa nyt hintaan 25,80 (normiovh 32e).

 

5 Comments

 1. syyskuu 6, 2018 / 2:58 pm

  Käytän itse Bare mineralsilta meikkipuuteria. Tykkään tosi paljon. Voisin jopa hankkia uuden aurinkopuuterin ko. merkiltä, kunhan tuo nykyinen vaan suostuu loppumaan. -Katta /Arki(paska)ruokaa

 2. syyskuu 6, 2018 / 3:18 pm

  Mä oon niin monesti pyöritellyt tätä pakettia käsissäni! joka kerta tosin jättänyt hyllyyn kun jäi tunne että nää voi olla liian tummia mulle 😀 onneksi olen löytänyt omalle kalkkilaivan kapteenin iholleni sopivan Alima purelta! just paras tuote kun ei ala iho kiiltelemään ja pysyy rillitkin päässä 😀

 3. syyskuu 7, 2018 / 5:01 am

  Mineraalikosmetiikka on kyllä ihan parasta, minun mielestäni 🙂

 4. syyskuu 9, 2018 / 7:38 am

  BareMinerals sekä muut mineraalimeikit on mulle tuttuja ja käytinkin niitä pahimman aknen aikaan melko paljon! Nykyään vaihtoehtoja sekä uutta testattavaa on niin paljon, että pelkästään näissä pysyminen olisi melko mahdotonta itselleni 🙂

  Blogikollegalta toiselle on myös sanottava, että jopa multa meinasi jäädä huomaamatta disclaimer ”kaupallinen yhteistyö”. :/ Ei se sinänsä ajatusmallia postauksesta muuta omalla kohdalla, mutta ei-bloggaavien kuluttajien kohdalla tilanne voi olla toinen :/

  hanna
  http://www.hannamariav.com

  • malmimia
   Kirjoittaja
   syyskuu 9, 2018 / 2:12 pm

   Hei Hanna, kyllä tuo kaupallinen yhteistyö on tuolla mainittu, mutta koska rahaa ei tässä postauksessa ole liikkunut, niin laitoin tuon tuonne loppuun. Kaupallisen tästä tekee se, että olen saanut tuotteet pr-näytteinä.

Vastaa