Päivän asu + I Love Me -messut!

Kaupallinen yhteistyö. Palasimme aikaisin aamulla Espanjasta ja aika poikki olin yölennon jäljiltä, mutta päiväunien jälkeen könysin I Love Me -messuille ja onneksi menin. Näin paljon ihania kollegoita ja yhteistyökumppaneita. Ehdittiin vaihtaa kuulumisia ja löysin uusia upeita tuotetuttavuuksiakin, kuten vegaanisen ja eläinkokeettoman Silk of Morocco -tuotesarjan. Sarja on melko tyyris, mutta tuotteet huippuja: mineraalimeikkejä, joissa on upeat värit ja koostumus. Ostin myös hätäpäissäni uuden saappaat, kun halvalla sai. Halvalla ei koskaan laatua saa, tiedetään, mutta halusin uudet saappaat ja ehkä ne edes sen muutaman kympin arvoiset ovat. Puin messuille ensi kertaa ylleni  Nordic Tricot by Ivana Helsinki -vaatteita, jotka osuvat teemaltaan pikkujoulukauteen. Kaikista tuotteista löytyy koot S-XL.

1. Olen aivan ihastunut tähän Hillevi-mekkoon, joka sopii vaikka pikkujouluasuksi. Pehmeän veluurimekon ovh on vain 34.95e.

Mekko on erittäin laadukasta, upeasti laskeutuvaa ja sileän hohtavapintaista veluuria, jonka sisäpinta on miellyttävän pehmeä. Veluurimekon näyttävässä printtikuosissa yhdistyvät graafiset elementit ja luonnonläheinen lehtikuvio.

Mekossa on pyöreä pääntie, poikkileikkaus vyötäröllä sekä levenevä midimittainen helma. Pitkät puhvihihat antavat mekon ilmeelle pehmeää naisellisuutta.

Helma on takaa pidempi kuin edestä ja sen alareunassa on tyylikäs pyöristetty leikkaus.

Pituus 99 cm koossa M , joka on minun päälläni kuvissa.
Velourmateriaali 68% polyesteriä, 24% nylonia ja 8% elastaania
Hienopesu 40°

Pariksi valitsin saman merkin Holly-trikoot, ovh 14.95. Supermukavat nämäkin. Materiaalina 95% viskoosia ja 5% elastaania. Tuotteet löytyvät siis Tokmannin myymälöistä ja netistä.

Yleisesti tämän vuoden I love me messuista: Messuilla oli vahva painotus vastuulliseen kuluttamiseen. Luonnonkosmetiikan ja ekomuodin osastojen lisäksi kuluttajille oli tarjolla kotimaista muotia ja vastuullisesti tuotettua ruokaa. 450 messuilla mukana olleen yrityksen tarjontaan kävi tutustumassa noin 56 000 kuluttajaa. Messuilla tehdyn kävijätutkimuksen mukaan ostopäätöksiin vaikuttavat entistä vahvemmin tuotteen alkuperään liittyvät asiat.

Vastuullisuus näkyi vahvasti tapahtuman ohjelmissa. Puheenaiheiksi nousivat muun muassa kierrätysmuoti, vaatelainaamot ja vaateteollisuuden mahdollisuudet uusien biomateriaalien hyödyntämisessä. Kuluttajat ovat heränneet tarkkailemaan tuotteiden alkuperää, ja esimerkiksi kierrätysmateriaalit kiinnostavat yhä useampia.

– Kierrätysmateriaalit ovat aiheuttaneet messuilla hämmästystä, ihmiset ihmettelevät, että miten niistä voi tulla näin tyylikkäitä tuotteita. Selvästi myös bisnesväki ja trenditietoiset kuluttajat ovat nyt löytäneet kierrätysmateriaaleista tehdyt tuotteet, kertoo vastuulliseen ekodesigniin keskittyvän Globe Hopen myymälänhoitaja Mia Saari.

Luonnonkosmetiikkaa myyvien yritysten määrä on kasvanut tasaisesti, ja messuilla mukana oli lähes 20 alan yritystä. Media ja blogit ovat tuoneet luonnonkosmetiikan myös tavallisen kuluttajan tietoon.

– Eläinkokeettomuus ja vegaanisuus ovat niitä asioita, joita tuotteiden osalta eniten varmistellaan. Kun omassa elämässä halutaan tehdä ekologisempia valintoja, ovat kosmetiikkatuotteet monelle se helpoin väylä aloittaa, ja ensimmäisenä otetaan käyttöön luonnonmukaisista aineista tehtyjä pesuaineita, saippuaa ja shampoota, kertoo House of Organicin tuotekouluttaja Ida-Sofia Mattsson.

I love me -messujen kävijätutkimuksen mukaan kuluttajat uskovat tulevaisuudessa painottavansa kulutuspäätöksissään entistä enemmän tuotteiden kestävyyttä ja laatua sekä raaka-aineiden luonnonmukaisuutta ja ekologisuutta. Inspiroivaa uutta viikkoa, mussukat!

IV1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IV10

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

1 Comment

  1. lokakuu 23, 2018 / 9:46 am

    Todella nätti asu! Ja mielenkiintoinen postaus muutenkin, itsekin kun olen kiinnostunut ekologisuudesta ja etenkin luonnonkosmetiikasta. Pitäisi kyllä joku vuosi käydä myös I love me-messuilla!

Vastaa