10 käskyä keski-ikäiselle naiselle – uusi video!

Miten määritellään keski-ikäinen? Wikipedian mukaan se tarkoittaa ihmisen ikäkautta nuoruuden ja vanhuuden välissä. Ajanjaksoa on yritetty määrittää useiden yritysten kautta, ja monet näistä päätyvät ihmisen keskimääräisen eliniän kolmanteen neljännekseen. Collins Dictionaryn mukaan keskiikä ajoittuu suurin piirtein elinvuosille 40–60. HOMMA SELVÄ. Nalkissa ollaan.

No, itse tunnen olevani vahvasti ei enää niin nuori. Tarkoitan lähinnä tätä maallista tomumajaani, joka hajoilee ja kremppailee pikkuhiljaa vähän joka puolelta.  Viimeksi meni selkä ja piti lentää bisneksessä, kauheaa. Vessaan on välillä tulipalokiire ja paita on puettu väärinpäin. Puhumattakaan kadonneista timanttisormuksista…meneekö sekin dementian piikkiin? Se ainakin menee, kun kävelen harva se päivä keittiöön ja sekunnin sadasosassa unohdan, mitä minun piti siellä tehdä. Toisaalta mieleltäni olen kuin pikkulapsi, välillä kuin aivoton taapero, mutta hitsit, kun tuo kroppa ei pysy vuosien perässä.

Ovatko keski-ikäsen naisen parhaat päivät luetut? Monen mielestä tämä saattaa olla kovin kliseinen keskustelu, mutta mielestäni aina ajankohtainen. Erityisesti kiinnostaa se, miten oikeaoppisesti ollaan keski-ikäisiä. Pitääkö luopua liian kovasta naurusta ja puhua sohvannurkassa hiljaisella äänellä politiikkaa? Onko viehätysvoima muisto vain ja vastakkaisen sukupuolen huomio pelkkää säälin sekaista hymähtelyä. Onko elämä OHI?!!! Miten päin sitä pitäisi olla?

Erään brittitutkimuksen mukaan keski-ikä alkaa 53-vuotiaana, joten me alle viisikymppiset emme edes olisi vielä keski-iässä?! Toisaalta samaisessa tutkimuksessa lähes puolet yli 50-vuotiaista kertoi, etteivät he kokeneet olevansa vielä keski-iässä, että ota siitä nyt selvää sitten.

Teimme  tällä kertaa Pian kanssa kieli poskella 10 käskyä keski-ikäiselle-videon naiselle, jonka kässäristä menee nyt täysin kunnia Pialle. Hänellä oli nimittäin tämä kirjoitettu erästä podcastia varten, joka ei koskaan nähnyt päivänvaloa.  Toivottavasti nautit videostamme ja saat kiinni sarkastisesta otteestamme. Ehkä jopa löydät samaistumispintaa… ja ehkä saamme sinut hymyilemään, jopa naurahtamaan…näin toivomme! Olisi kiva kuulla mielipiteitänne videosta, että haluatteko tämäntyyppistä matskua enemmän vai oliko ihan emämunaus meiltä? Koitetaan sitten toteuttaa teidän toiveita, kun tiedämme, mitä oikein kaipaatte meiltä.

Millaisia ennakkoluuloja sinä olet kohdannut keski-ikäisenä? Ja koetko ylipäänsä olevasi keski-iässä vielä? Videon pääset katsomaan täältä ja kanavan saa myös mieluusti tilata, ei maksa mittään.

vana4

Yöpaituli Nordic Tricot by Ivana Tokmannilta. Kuva on Pian heidän keittiön pöydän ääressä ottama. Luithan jo uusimman Eevan, jossa oli tekemäni 5 sivun juttu Pian kauniista kodista?

 

2 Comments

 1. tammikuu 21, 2019 / 3:52 pm

  Tiedätkö mitä eroa on keski-ikäisen naisen ja nuoren aikuisen naisen ajatusmaailmassa, kun se on ostamassa uutta vuodetta itselleen (ja puolisolleen)? 😀

  • malmimia
   Kirjoittaja
   tammikuu 21, 2019 / 4:01 pm

   Haha, Nuoripari etsii sellaista aktiivisen parisuhde-elämän sänkyä, kun taas me keski-ikäiset yhteistä kuolinvuodetta…? 😀 😀 😀

Vastaa